Wargame: European Escalation – Game Report

Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν πιο δυνατά από ποτέ.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα είναι λίγα τα παιχνίδια στρατηγικής που έχουν καταπιαστεί με την περίοδο το Ψυχρού Πολέμου –ένα κενό που φιλοδοξεί να καλύψει το Wargame European Escalation. Πίσω απ’ την ανάπτυξη του τίτλου βρίσκεται η εταιρεία Eugene Systems, γνωστή

μέχρι σήμερα κυρίως για τα Act of War και το πιο πρόσφατο, R.U.S.E.

 

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ…

Μπορεί για αρκετούς αναλυτές –και όχι μόνο– η περίοδος που διανύουμε να θυμίζει πόλεμο (οικονομικό έστω), όμως το European Escalation θα σε κάνει να… ξεχαστείς λίγο, προσφέροντάς σου έναν πιο «συμβατικό» πόλεμο. Έναν πόλεμο απ’ αυτούς που λατρεύεις να παίζεις στον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή και μπορούν να σε κάνουν να μην κλείσεις μάτι μέχρι να ολοκληρώσεις με επιτυχία την αποστολή σου.

Όπως αναφέραμε και λίγο νωρίτερα, το παιχνίδι εξελίσσεται στην ψυχροπολεμική περίοδο μεταξύ 1975 και 1985, όμως αντί να βασιστεί σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα, που δεν θα είχαν τελικά και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, εστιάζει στις μάχες που θα είχαν συμβεί, αν η ιστορία εξελισσόταν λίγο διαφορετικά απ’ ότι στην πραγματικότητα. Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου κι εσύ πρέπει να χαράξεις τη δική σου πορεία προς τη νίκη, με όποια πλευρά επιλέξεις να παίξεις.

 

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ MAXIMUM

Στο campaign ενός παίκτη του European Escalation, έχεις τη δυνατότητα να παίξεις είτε με το μέρος του NATO, είτε στο πλευρό των κρατών του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Κατά τη διάρκεια των αποστολών σου θα κληθείς να ελέγξεις τριακόσιες εξήντα μία διαφορετικές μονάδες, κάθε μια απ’ τις οποίες έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, ενώ οι τεράστιοι χάρτες καταλαμβάνουν έκταση που φτάνει ακόμα και τα εκατόν πενήντα τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Παρόλο που ο παίκτης πρέπει να χειριστεί πολλές μονάδες ταυτόχρονα, το σύστημα χειρισμού είναι εύχρηστο και θα εξοικειωθείς μαζί του άμεσα. Επιπλέον, εκτός του campaign ενός παίκτη, το European Escalation υποστηρίζει και online multiplayer οκτώ παικτών. Όσο για τα γραφικά, αν διαθέτεις μηχάνημα ικανό να «τρέξει» τον τίτλο με τα settings στο μέγιστο, θα εντυπωσιαστείς από την καταπληκτική δουλειά.
Keywords
Τυχαία Θέματα