Red Bull Racing: Παρουσιάστηκε η RB8

13:04 7/2/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Το μονοθέσιο με το οποίο καλείται να υπερασπιστεί και φέτος τους δύο παγκόσμιους τίτλους, παρουσιάστηκε διαδικτυακά.

H Red Bull Racing αποκάλυψε τη νέα RB8! Η παρουσίαση του μονοθεσίου με το οποίο καλείται να υπερασπιστεί και φέτος τους δύο παγκόσμιους τίτλους, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω του www.redbullracing.com και όπως ήταν αναμενόμενο, τα βλέμματα τράβηξαν οι επιλογές της σχεδιαστικής ομάδας του Adrian Newey. Οι αλλαγές στους κανονισμούς έχουν ως αποτέλεσμα ενδιαφέρουσες

λύσεις, όπως αυτή του «σκαλοπατιού» στο ρύγχος της RB8.

«Οι περιορισμοί στους κανονισμούς με δυσαρεστούν διότι όπως μαρτυρά το όνομα τους, περιορίζουν, αντί να δίνουν περιθώριο για πειραματισμούς. Σε ότι αφορά στο κανονισμό σχετικά με το ύψος του ρύγχους του μονοθεσίου, μας οδήγησε όπως και τις περισσότερες ομάδες στην δημιουργία ενός μάλλον… άσχημου πρόσθιου μέρους», παραδέχθηκε ο τεχνικός διευθυντής της RBR.

Βέβαια η πραγματική ομορφιά ενός μονοθεσίου καθρεφτίζεται στις επιδόσεις και τις επιτυχίες. Η RBR έκανε και πέρυσι το νταμπλ, πράγμα που υποχρεωτικά την καθιστά ως φαβορί ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Να υπερασπιστούμε και τους δύο τίτλους. Έχοντας βέβαια πετύχει όσα πετύχαμε το 2011, ο πήχης βρίσκεται πολύ ψηλά. Αναζητάμε όμως πάντα τρόπους να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα. Σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε αυτό το μονοθέσιο σε χρόνο ρεκόρ, πετύχαμε το στόχο μας που ήταν να δώσουμε το παρών στο πρώτο τεστ της σεζόν και νιώθουμε πως έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά», τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner.

Σύμφωνα με τον Βρετανό, ένα από τα ατού της Red Bull Racing είναι η σταθερότητα σε όλους τους τομείς. Το ίδιο και στο οδηγικό δίδυμο αφού πίσω από το τιμόνι θα βρίσκονται και φέτος ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel και ο έμπειρος Mark Webber.

«Το 2011 ήταν ξεχωριστό για εμάς αλλά δεν μπορούμε να πάμε στη νέα σεζόν περιμένοντας πως θα έχουμε αντίστοιχη κυριαρχία. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε ανάλογες επιτυχίες με την RB8 αλλά περιμένω να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός», είπε ο πάντα προσγειωμένος 24χρονος Γερμανός.

Αύριο η RB8 θα «γράψει» τα πρώτα της χιλιόμετρα στην πίστα της Jerez, αφού ξεκινούν οι πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, με τον Webber να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι στις 7 & 8 του μήνα, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον Vettel για τις επόμενες δύο ημέρες.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω για πρώτη φορά το νέο μας μονοθέσιο, οι τεχνικοί της ομάδας μας έχουν δουλέψει σκληρά για να το δημιουργήσουν. Πρέπει να συλλέξουμε γρήγορα όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, να εντοπίσουμε τα ατού αλλά και τυχόν αδυναμίες αφού δεν θα υπάρχουν πολλές ημέρες δοκιμών μέχρι την πρεμιέρα της Μελβούρνης», παραδέχθηκε ο 35χρονος Webber.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2012, ξεκινά στις 18 Μαρτίου στην Αυστραλία –για περισσότερες πληροφορίες μπες στο www.redbull.gr/f1.

Keywords
Τυχαία Θέματα