NBA 2K14 – Game Report

Ή αλλιώς, πώς το καλό μπορεί να γίνει καλύτερο.

Η σειρά των NBA 2K έχει πάρει τα σκήπτρα του πρωταθλητή της κατηγορίας εδώ και πολλά χρόνια. Ενώ το NBA Live ετοιμάζεται να επιστρέψει μετά από αποχή λίγων ετών, το NBA 2K14 του δείχνει τα δόντια του και φωνάζει βροντερά ότι δεν είναι διατεθειμένο να παραδώσει το θρόνο του.

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ…

Μια από τις σημαντικότερες βελτιώσεις σε σχέση με την περσινή έκδοση

εντοπίζεται στη χρήση του δεξιού αναλογικού μοχλού. Στο NBA 2K13 μπορούσες να τον χρησιμοποιήσεις για να κάνεις κάποιες απλές κινήσεις και ντρίπλες. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο ενδιαφέροντα. Ανάλογα με την κατεύθυνση που κινείς το μοχλό, αλλά και τη δύναμη που βάζεις, μπορείς να αντιγράψεις τις κινήσεις πραγματικών παικτών. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική βελτίωση στους μηχανισμούς του παιχνιδιού αφού σου επιτρέπει να επιλέξεις πώς θα επιτεθείς. Είτε προτιμάς απλές πάσες είτε κάτι πιο φαντασμαγορικό, όπως πάσες πίσω από την πλάτη, με λίγη προπόνηση θα μπορέσεις να τα καταφέρεις. Οι γρήγορες αντεπιθέσεις είναι πλέον λιγότερο συνηθισμένες και δεν είναι εύκολο σε κάποιον να τις εκμεταλλευτεί και να παίζει μόνο με αυτές.

… ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Οι μεγαλύτερες προσθήκες έχουν να κάνουν με το χειρισμό της μπάλας. Η πρώτη ονομάζεται Assist Pass. Η λειτουργία αυτή σου επιτρέπει να έχεις τον απόλυτο έλεγχο στις πάσες που πραγματοποιείς. Κρατώντας μια σκανδάλη πατημένη και χρησιμοποιώντας το δεξί αναλογικό μοχλό μπορείς να σημαδέψεις ακριβώς εκεί που θέλεις να στείλεις τη μπάλα. Έτσι μπορείς να δημιουργήσεις εντυπωσιακές φάσεις με πάσες από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη. Από την άλλη μεριά, το Assist Pass είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς αν δεν προσέχεις τις πάσες σου είναι σίγουρο ότι θα χάσεις τη μπάλα. Επίσης έχουν προστεθεί περισσότερες κινήσεις και ντρίμπλες, τις οποίες μπορείς να πραγματοποιήσεις με το δεξί αναλογικό μοχλό και οι οποίες είναι πιστές σε αυτές των πραγματικών παικτών. Μια ακόμη πολύ σημαντική προσθήκη, τουλάχιστον για όσους βρίσκονται σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού, είναι και αυτή της Euroleague, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι βελτιωμένα σε σχέση με πέρυσι και οι κινήσεις των διάσημων παικτών είναι ακριβώς ίδιες με τις πραγματικές. Επίσης ο ήχος, τα εφέ και οι ιαχές των οπαδών βοηθούν πολύ στο να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα