«KitKat» θα ονομάζεται τελικά η νέα έκδοση του Android

10:15 4/9/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Το λειτουργικό σύστημα της Google μετράει πάνω από 1 δισ. ενεργοποιημένες συσκευές.

Ενώ όλοι περιμέναμε πως η επόμενη έκδοση του Android θα είναι η 5.0 και θα ονομάζεται Key Lime Pie, τελικά η Google έκανε την έκπληξη: η νέα έκδοση του Android

θα είναι η 4.4 και ονομάζεται τελικά… KitKat. Σωστά, όπως ακριβώς η δημοφιλής σοκολάτα της Nestlé, γεγονός που μας οδηγεί σε μια πρωτότυπη εμπορική συνεργασία. Ο John Lagerling, διευθυντής των διεθνών συνεργασιών του Android, δήλωσε βέβαια στο BBC ότι δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό deal μεταξύ των δύο εταιρειών, απλώς αναζητούσαν κάτι «διασκεδαστικό και αναπάντεχο».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Google, στόχος της εταιρείας είναι με το Android KitKat να γίνει διαθέσιμη σε όλους μια καταπληκτική εμπειρία Android. Κάτι που ενδέχεται να σημαίνει ότι η νέα αυτή έκδοση θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε smartwatches, παιχνιδομηχανές βασισμένες στο Android κ.λπ.

Παράλληλα, ο Sundar Pichai ανακοίνωσε πως το Android μετράει πλέον πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργοποιήσεις συσκευών –ένας αριθμός που βρισκόταν στα 900 εκατομμύρια τον περασμένο Μάιο. Όσο για το πότε πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή συγκεκριμένη ημερομηνία. Είναι ωστόσο σχεδόν βέβαιο ότι μαζί με το Android KitKat, θα δούμε και το νέο Nexus smartphone της Google –κατασκευασμένο κατά πάσα πιθανότητα και πάλι από την LG.

Keywords
Τυχαία Θέματα