Confrontation – Game Report

09:14 2/6/2012 - Πηγή: i-TECH4U

RPG με αισθητική παλιάς σχολής.

Αν μεγάλωσες με RPGs όπως τα Baldur’s Gate, Icewind Dale και άλλα, είναι σίγουρο ότι το Confrontation θα σου ξυπνήσει ευχάριστες αναμνήσεις. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στον κόσμο της Aarklash, ο οποίος κατοικείται από τέσσερις φυλές: Griffin, Scorpion, Jackal και Wolf. Εσύ αναλαμβάνεις να οδηγήσεις μια ομάδα των Griffin στην προσπάθειά τους να σώσουν τον κόσμο από τους σατανικούς Scorpion.

 

THE

GOOD…

Το πιο θετικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις παύση κατά τη διάρκεια των μαχών για να σχεδιάσεις τις επόμενες κινήσεις σου καλύτερα. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσεις να οδηγήσεις την τετραμελή ομάδα σου –τα μέλη της οποίας επιλέγεις ανάμεσα από δώδεκα διαφορετικούς χαρακτήρες– στην επικράτηση ενάντια των αντιπάλων σου. Έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις πολεμιστές, τοξότες ή μάγους στην ομάδα σου ανάλογα με τον τρόπο που σου αρέσει να παίζεις. Επίσης το παιχνίδι διαθέτει και ένα απλό multiplayer mode, στο οποίο εσύ και ένας αντίπαλος επιλέγετε ομάδες και μάχεστε μέχρι να αναδειχθεί νικητής. Ο κόσμος του παιχνιδιού και οι διάφορες πληροφορίες γύρω απ’ αυτόν, οι οποίες βρίσκονται στο διαθέσιμο Codex, είναι πλούσιος και βοηθά στο να σε απορροφήσει και να κρατήσει το ενδιαφέρον σου.

 

…AND THE BAD

Από την άλλη ο τρόπος που εξελίσσεται η ιστορία δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός. Σ’ αυτό συμβάλλουν και η κακή εξιστόρηση και οι, πολλές φορές, αστείες φωνές των χαρακτήρων. Οι περισσότερες περιοχές που θα επισκεφθείς δεν σου δίνουν τη δυνατότητα να τις εξερευνήσεις περαιτέρω, καθώς ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τις περισσότερες φορές προκαθορισμένος και τα όρια των χαρτών πολύ στενά. Ακόμα και αυτό όμως, το να ακολουθήσεις έναν προκαθορισμένο δρόμο δεν είναι ότι ευκολότερο, αφού το path-finding των χαρακτήρων συχνά θα σε παιδέψει, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο κατά τη διάρκεια των μαχών.

Τα γραφικά του παιχνιδιού μπορεί να μην είναι ότι καλύτερο έχεις δει, αλλά κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους και δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα. Ο ήχος, εκτός από το voice acting, κυμαίνεται κι αυτός σε αρκετά καλά επίπεδα με τα ηχητικά εφέ των όπλων, των τεράτων ή των μαγικών να ακούγονται ευχάριστα. Το Confrontations παρ’ όλα τα αρνητικά του, ανήκει σε ένα είδος παιχνιδιών, το οποίο δεν έχει πολλούς αντιπρόσωπους, οπότε αξίζει σίγουρα να του ρίξεις μια ματιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα