Review: Game Of Thrones

09:10 2/6/2012 - Πηγή: GameSide

.Η σειρά σας να παίξετε το Παιχνίδι των Θρόνων

Ένα καλογραμμένο βιβλίο έχει μαγικές ιδιότητες. Μπορεί να πάρει τον αναγνώστη από το χεράκι (ή κι από τον γιακά) και να τον μεταφέρει σε έναν απολύτως άγνωστο και συνάμα εκπληκτικά πειστικό, νέο κόσμο. Τον κάνει να γνωρίσει χαρακτήρες και να κρίνει τις προσωπικότητες τους. Να ζήσει στιγμές έντασης και συναισθηματισμού, ίσως πρωτόγνωρα, ίσως ανεπανάληπτα. Αλλά περισσότερο απ’ όλα, τον κάνει να ζηλεύει που δεν μπορεί να ζήσει ο ίδιος στον κόσμο αυτό και να συμμετέχει στην ιστορία.
Αυτή είναι η “μαγική” ιδιότητα των video

games. Η δημιουργία ενός χαρακτήρα, ενός ρόλου, που τοποθετεί τον παίκτη μέσα στην ιστορία και τον καλεί να ζήσει την περιπέτεια, παίρνοντας τις δικές του αποφάσεις. Διαμορφώνοντας τον κόσμο σύμφωνα με τον δικό του χαρακτήρα και πάνω απ’όλα, αφήνοντάς τον άθικτο για όλους τους άλλους.

Πολύ λίγα, όμως, παιχνίδια έχουν καταφέρει να συλλάβουν τη μαγεία ενός βιβλίου και να εναρμονιστούν πειστικά με τον κόσμο του. Κάποιος θα μπορούσε επίσης να παρατηρήσει ότι πολύ λίγα βιβλία έχουν κατορθώσει να μεταφερθούν με επιτυχία στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Όσοι διαβάζετε αυτό το review γνωρίζετε ήδη ότι το Game Of Thrones αποτελεί τρανή εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα, με την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ήρθε λοιπόν η ώρα να δούμε αν και το παιχνίδι θα κατορθώσει να σπάσει την “κατάρα”.

Στο Game Of Thrones δεν παίζετε τη γνωστή ιστορία. Αντίθετα, ταξιδεύετε σε ένα παράλληλο μονοπάτι, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο Westeros. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να νιώσετε πραγματικά μέρος του κόσμου και να αντιληφθείτε την κλίμακα των γεγονότων, μέσα από τα μάτια δύο χαρακτήρων που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το παιχνίδι: Του Mors Westford και του Alester Sarwyck.
Ο Mors Westford αποτελεί μέλος της επιβλητικής οικογένειας της Night Watch. Βρέθηκε να υπερασπίζεται το Wall μετά από δική του απόφαση για αυτο-εξορία, έχοντας παρακούσει εντολές κατά τη διάρκεια του πολέμου που έφερε τον Robert Baratheon στο θρόνο. Ο Mors σύντομα λαμβάνει ένα μήνυμα από τον Jon Arryn, ο οποίος του ζητάει να προστατεύσει μια συγκεκριμένη κοπέλα. Ο χαρακτήρας μας παρατάει λοιπόν το κυνήγι των Wildlings και των λιποτακτών και ταξιδεύει προς τον νότο.
Ο Alester Sarwyck επιστρέφει στη γεννέτειρά του, το Riverspring, μετά από 15 χρόνια για να πραστεί στην κηδεία του πατέρα του και άρχοντα της περιοχής. Η δικαιωματική του άνοδος στην εξουσία εμποδίζεται από δολοπλοκίες και πολιτικά παιχνίδια που εμπλέκουν τον νόθο αδερφό του Valaar αλλά και τη Βασίλισσα Cersei. Παρασκήνιο, ίντριγκες και παιχνίδια επιρροών στοιχειώνουν τον ήρωα και τις αποφάσεις του.

Έτσι λοιπόν, με τις δύο παράλληλες ιστορίες να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σας, ο κόσμος του Westeros παίρνει σάρκα και οστά. Οι χαρακτήρες ταξιδεύουν από περιοχή σε περιοχή ακολουθώντας το σενάριο, σύμφωνα όμως με τις δικές σας επιλογές και πράξεις και σύν

Keywords
Τυχαία Θέματα