250 εκ. χρήστες του Facebook παίζουν παιχνίδια κάθε μήνα

Μειωμένο ποσοστό επί του συνόλου των ενεργών χρηστών.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 250 εκατομμύρια χρήστες του παίζουν παιχνίδια στο κοινωνικό δίκτυο κάθε μήνα. Με γρήγορα μαθηματικά, το ποσοστό μεταφράζεται σε κάτι λιγότερο του 25% των συνολικών ενεργών χρηστών του, δεδομένου ότι έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο εδώ και αρκετό καιρό.

Η είδηση προέρχεται από μια ανακοίνωση στο πλαίσιο του Game Developers Conference, όπου το Facebook

προχώρησε στη δημοσιοποίηση μιας σειράς σημαντικών στοιχείων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Inside Facebook, το κοινωνικό δίκτυο αποκάλυψε ότι το 55% των τετρακοσίων πρώτων εφαρμογών του iOS είναι συνδεδεμένες με το Facebook, καθώς και ότι οδήγησε 263 εκατομμύρια κλικ προς το App Store και το Google Play Store.

Συνεχίζοντας στο κομμάτι του gaming, το Facebook διαθέτει αυτή τη στιγμή 200 τίτλους παιχνιδιών με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ενεργούς χρήστες το μήνα, ενώ 100 developers έχουν κερδίσει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια μέσω των παιχνιδιών για το Facebook, το 2012. Όλη αυτή η gaming δραστηριότητα οδήγησε σε έσοδα 2 δισεκατομμυρίων για τους developers την περασμένη χρονιά.

Όπως επισημαίνει βέβαια το TechCruch, το ποσοστό των μελών του Facebook που ασχολούνται με το gaming έχει μειωθεί από το 2010, χρονιά κατά την διάρκεια της οποίας το 50% των χρηστών έπαιζαν παιχνίδια. Τέλος, το Facebook σχεδιάζει να ενσωματώσει μια ειδική ενότητα gaming στο νέο του Timeline, μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στους αγαπημένους τους τίτλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα