Στην εξαγορά της εταιρείας WiFiSLAM προχώρησε η Apple

H εταιρεία επενδύει στους χάρτες εσωτερικών χώρων;

Η εταιρεία WiFiSLAM ιδρύθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, προσφέροντας ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού της θέσης ενός κινητού τηλεφώνου σε εσωτερικούς χώρους, με την βοήθεια του Wi-Fi. Σύμφωνα με δημοσίευμα ωστόσο της Wall Street Journal, η εταιρεία ανήκει πλέον στην Apple,

που προχώρησε στην εξαγορά της έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η εξαγορά έρχεται τη στιγμή που η ομάδα του Cupertino προσπαθεί να βελτιώσει όσο περισσότερο μπορεί την δική της πρόταση στις υπηρεσίες χαρτών –που δεν γνώρισε θερμή υποδοχή από τους fans της εταιρείας. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την Apple, χωρίς ωστόσο να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όσοι παρακολουθούν την βιομηχανία, πιστεύουν πως η Apple θα μπορούσε να αξιοποιήσει την τεχνολογία της εταιρείας WiFiSLAM για να ενσωματώσει χάρτες εσωτερικών χώρων στην υπηρεσία χαρτών της. Αν και θεωρητικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και η τεχνολογία 3G, υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει να κάνει με την ισχύ του σήματος σε εσωτερικούς χώρους.

Για το μικρό χρονικό διάστημα που το WiFiSLAM ήταν διαθέσιμο εμπορικά (ουσιαστικά σε developers εφαρμογών), αξιοποιήθηκε μόνο στο Android, καθώς το SDK του iOS δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικό. Από εδώ και στο εξής βέβαια, αποτελεί αποκλειστικότητα της Apple.

Keywords
Τυχαία Θέματα