Υπόσχεται λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας ο Μπορέλ

ΚΟΣΜΟΣ

 

Για συμφωνία στην επιτάχυνση της εργασίας για τη λίστα με πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, έκανε λόγο ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά το πέρας της Ατυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βερολίνο, επιβεβαιώνοντας πως δεν κατατέθηκε λίστα κυρώσεων.

Όπως είπε, η ΕΕ είναι απογοητευμένη για τη συμπεριφορά της Αγκυρας, την οποία κάλεσε να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που είναι προϋπόθεση για τον διάλογο, ενώ τόνισε πως η Ένωση στέκεται δίπλα στην Ελλάδα.

«Θέλουμε

να δώσουμε σοβαρή ευκαιρία στον διάλογο και ευχαριστώ τη Γερμανία για τις προσπάθειές της. Θα προσπαθήσω να ανοίξω το δρόμο για διαπραγματεύσεις. Είναι σαφές ότι μεγαλώνει η ενόχληση για την τουρκική συμπεριφορά. Γι αυτό το Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει την επιτάχυνση της διαδικασίας για κυρώσεις εναντίων ατόμων όπως ζήτησε η Κύπρος για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο Συμφωνήσαμε πως εφόσον δεν υπάρχει πρόοδος με την Τουρκία, θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε λίστα περαιτέρω μέτρων που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Σεπτεμβρίου»», είπε μεταξύ άλλων.

ΤουρκίαΕΕΜπορέλHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπόσχεται, Τουρκίας, Μπορέλ,yposchetai, tourkias, borel