Βουλή: «Κούρεψαν» την τροπολογία Μουζάλα και την επανακατέθεσαν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επανακατάθεση της τροπολογίας για το προσφυγικό, η οποία αρχικά κατατέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης και τελικά αποσύρθηκε μετά από το κύμα αντιδράσεων που «σηκώθηκε» από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, προχώρησε η κυβέρνηση πριν συμπληρωθεί καλά-καλά ένα 24ώρο και λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον αναπτυξιακό νόμο.

Η νέα... βερσιόν της επίμαχης τροπολογίας -η χθεσινή αριθμούσε περί τις 85 σελίδες δίνοντας την εικόνα ενός μικρού νομοσχεδίου- κατατέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα

στην Ολομέλεια «κουρεμένη». Και αυτό γιατί δεν περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για την πρόσληψη προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, για την χορήγηση επιδόματος σε όλο το προσωπικό της ίδιας υπηρεσίας ύψους 150 ευρώ μηνιαίως, αλλά και η χορήγηση άδειων παραμονής. Έχουν παραμείνει όμως οι ρυθμίσεις που αφορούν διαδικαστικά θέματα λειτουργίας στα Κέντρα Ασύλου, όπως η δυνατότητα λειτουργίας κυλικείων στα κέντρα υποδοχής, αλλά και οι διατάξεις για τη δυνατότητα κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και ανεξαρτήτως ποσού τροποποίησης δημοσίων συμβάσεων για τις υπηρεσίες Ασύλου.

Μπροστά στην επανακατάθεση της τροπολογίας σφοδρές ήταν και πάλι οι αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Για εμπαιγμό του κοινοβουλίου έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα να δώσει εξηγήσεις ενώ την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

Υποστηρίζοντας την τροπολογία στην Ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της ρύθμισης, σημειώνοντας τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της. Αναγνώρισε πάντως ότι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία ήγειρε μέχρι και ζητήματα συνταγματικότητας, είναι θεμιτές. «Και δεκαπέντε μέρες να καθυστερήσει η ψήφιση θα είναι ζημιά για τη χώρα», τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το παιχνίδι στα νησιά παίζεται στους επόμενους μήνες».

ΒουλήτροπολογίαπροσφυγικόΜουζαλάςεπανακατάθεσηαντιδράσειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα