Βενιζέλος: Θεσμική διολίσθηση η έκδοση ΠΝΠ για το δημοψήφισμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ενός κακού μύρια έπονται» σχολίασε ο Ευάγγελος σχετικά με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τις προθεσμίες και τις διαδικασίες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η θεσμική διολίσθηση, όταν αρχίσει, δεν έχει τελειωμό. Τώρα εκδίδουν ΠΝΠ για την εκ των υστέρων σύντμηση των προθεσμιών επικαλούμενοι

ως «εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη» τον τυχοδιωκτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης να προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εντός μιας εβδομάδας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για τεχνητή και απολύτως προβλέψιμη ανάγκη και για «ωμή παραβίαση» της παραγράφου 1 του άρθρου 44 για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου.

Καταλήγοντας ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή η κα Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν εξαρχής «θεσμικά ενημερωμένος» για την πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου να διεξαχθεί το πρωτοφανές, «ταχύρρυθμο» και εξ υφαρπαγής δημοψήφισμα. Οπότε μπορούμε δυστυχώς να υποθέσουμε ότι είχε προβλεφθεί και η απρόβλεπτη ανάγκη έκδοσης ΠΝΠ για την επί τούτου αλλαγή των προθεσμιών και διαδικασιών!Έλεος.

Στο δημοψήφισμα επιλέγοντας Ευρώπη επιλέγουμε ευτυχώς και Δημοκρατία».

ΠΝΠΔημοψήφισμαΕυάγγελος ΒενιζέλοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα