Βενιζέλος για Τζανερίκο: Θεσμικά αδιανόητος ο δημόσιος διάλογός του με τον υπουργό Εσωτερικών

Θεσμικά «αδιανόητο» χαρακτήρισε τον «δημόσιο διάλογο του» αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο συνταγματολόγος και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του επισημαίνει πως θεωρεί αυτονόητη τη δήλωση αποχής του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία.

Ολόκληρη η δήλωση Βενιζέλου:

«Η

δημόσια αντίδραση του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου – Προέδρου του Α1 Τμήματος για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία καθορίζεται ο δικαστικός σχηματισμός που θα κρίνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 32 της εκλογικής νομοθεσίας ( ΠΔ 26/2012, όπως ισχύει ) και ο αδιανόητος θεσμικά δημόσιος διάλογός του με τον Υπουργό Εσωτερικών, καθιστούν αναγκαίες άμεσες κινήσεις που δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θέσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ζητήματα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον νόμιμο δικαστή, τη δικαστική προστασία και ακρόαση και τη νόμιμη δίκη ( άρθρα 8  και 20 παρ.1 Συντ., άρθρο 6 παρ.1 ΕΣΔΑ ) .

Προτείνω να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του, κατά  τις ισχύουσες ως προς αυτήν ρυθμίσεις.

Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Αντιπρόεδρος του ΑΠ θα προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Τμήματος και αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Χρήστος Τζανερίκος, χαρακτήρισε «ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου» την τροπολογία «μπλόκο» του κόμματος Κασιδιάρη.

«Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης»

«Σε δημοκρατικά πολιτεύματα η νομοθέτηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής και όχι στην επιλογή του κάθε δικαστή» απάντησε, μέσω ανακοίνωσης ο Μάκης Βορίδης. «Η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης θωρακίζει την κρίση της Δικαιοσύνης, όποια και αν θα είναι αυτή», πρόσθεσε.

«Η Κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και δεν αντιπαρατίθεται με αυτήν. Επισημαίνουμε ότι για μία μείζονος σημασίας επικείμενη κρίση που αφορά την συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων που έχουν ως ιδρυτικά τους μέλη ή ως υποψήφιους τους ή ως πραγματικούς αρχηγούς καταδικασμένους για το κακούργημα της  ηγεσίας εγκληματικής οργανώσεως, η θέση της Κυβέρνησης είναι απλή: περισσότερα μάτια, εγκυρότερη κρίση, χωρίς καμία εξαίρεση δικαστή του αρμόδιου τμήματος από τη σύνθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: «Ο Τσίπρας υπολείπεται οικτρά σε σύγκριση με τον πρωθυπουργό»

ΠΑΣΟΚ: Θα αγωνιστούμε για να μη βρει χώρο το νεοναζιστικό μόρφωμα

Απάντηση Βορίδη σε Τζανερίκο: «Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βενιζέλος, Τζανερίκο, Θεσμικά, Εσωτερικών,venizelos, tzaneriko, thesmika, esoterikon