Κουτσούμπας: Ηχηρό «όχι» ΚΚΕ σε συγκυβέρνηση

Την αδαπραγμάτευτη άρνησή του για την οποιαδήποτε συμμετοχή του ΚΚΕ σε μία συγκυβέρνηση εκφράζει ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας: «ο λαός και η νεολαία δεν περιμένουν από εμάς να δώσουμε κομμουνιστική

“βούλα” στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στο χρηματιστήριο ενέργειας, στην εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού και σε όλα αυτά που συνιστούν το κοινό πρόγραμμα των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα και θα ξανακυβερνήσουν. Ο λαός και η νεολαία περιμένουν να είμαστε απέναντι σε αυτά, στη δική τους πλευρά, στην πρώτη γραμμή των αγώνων τους, όπως κάνουμε πάντα και όπως έχουμε κερδίσει ό,τι κερδήθηκε μέχρι σήμερα».

Συνεχίζοντας, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε πως υπάρχει το κοινό έδαφος για τη συγκρότηση της επόμενης αστικής κυβέρνησης, είτε από τις πρώτες εκλογές, είτε μετά τις δεύτερες εκλογές χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο συγκρότησης τρικομματικής κυβέρνησης ωστόσο σε κάθε περίπτωση υποστήριξε ότι  «θα υλοποιηθεί μια σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική».

«Άρα το πραγματικό ζητούμενο για τον λαό δεν είναι μετά από πόσες εκλογικές διαδικασίες θα σχηματιστεί μια τέτοια κυβέρνηση, αλλά πόσο δυνατό θα είναι το αντίπαλο δέος σε αυτή, δηλαδή το ΚΚΕ», συμπλήρωσε.

Ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το «κόμμα Κασιδιάρη» ανέφερε ότι αν είχε ολοκληρωθεί και τελεσιδικήσει έγκαιρα η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, τώρα δεν θα υπήρχε τέτοιο ζήτημα. Αυτό, όμως, δεν έγινε με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε.

Σημείωσε ότι «τέτοιες δυνάμεις δεν αντιμετωπίζονται με νομοθετικές ρυθμίσεις σαν αυτή που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ούτε σαν αυτή που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και κινούταν στην ίδια λογική. Κι αυτό γιατί συνδέονται με χίλια νήματα με το σύστημα και τους μηχανισμούς του, όπως είναι η δικαστική εξουσία, αλλά και με αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία, το μεγάλο κεφάλαιο, τους καπιταλιστές».

Αναφερόμενος στα κυβερνητικά επιδόματα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τα χαρακτήρισε «κοροϊδία» ενώ μιλώντας για την ιδιωτικοποίηση του νερού επεσήμανε ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις ή πιο σωστά η “απελευθέρωση” αγορών και η εμπορευματοποίηση αγαθών, δεν γίνονται ποτέ σε μια νύχτα. Ακολουθείται μια ολόκληρη πορεία, όπως είδαμε και στον σιδηρόδρομο».

Τέλος, ως προς τα ελληνοτουρκικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει ότι «αυτό που “ψήνεται” είναι μια διευθέτηση με ΝΑΤΟϊκή “σφραγίδα” στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Θα αγωνιστούμε για να μη βρει χώρο το νεοναζιστικό μόρφωμα

Απάντηση Βορίδη σε Τζανερίκο: «Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης»

Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική πολιτική αλλαγή και σταθερότητα – Παππάς, Γαβρίλης και Παχατουρίδης υποψήφιοι στις Αυτοδιοικητικές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουτσούμπας, Ηχηρό, ΚΚΕ,koutsoubas, ichiro, kke