Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο και όσο παραμένει αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντα αστάθειας

Τη διάψευση σεναρίων περί πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Μέχρι χθες ανακοίνωνε υποψηφίους για τη μάχη του σταυρού και τροφοδοτούσε ΜΜΕ με ημερομηνίες. Τώρα θυμήθηκε τη σταθερότητα και ότι οι εκλογές

δεν είναι “εθνικά υπεύθυνες”. Ποιος τον εμπιστεύεται; Έχει χάσει τον έλεγχο και όσο παραμένει αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντα αστάθειας», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μέχρι χθες ανακοίνωνε υποψηφίους για τη μάχη του σταυρού & τροφοδοτούσε ΜΜΕ με ημερομηνίες.
Τώρα θυμήθηκε τη σταθερότητα και ότι οι εκλογές δεν είναι «εθνικά υπεύθυνες».
Ποιος τον εμπιστεύεται;
Έχει χάσει τον έλεγχο και όσο παραμένει αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντα αστάθειας.

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) July 7, 2022

Σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας πρόωρης κάλπης, λέγοντας «δεν ψάχνω δημοσκοπικό ξέφωτο για να κάνω εκλογές».

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «δεν θα παίξω ποτέ με τους θεσμούς» και τόνισε ότι δεν έχει κανένα λόγο να προχωρήσει τώρα σε εκλογές, από τη στιγμή που με τις παρούσες συνθήκες η κυβερνησιμότητα είναι διασφαλισμένη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός δύσκολου χειμώνα, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε: «Αν το φθινόπωρο είναι εκρηκτικό, είναι σώφρων να εκχωρήσουμε τη διακυβέρνηση σε υπηρεσιακή κυβέρνηση;» και τόνισε ότι «παίρνω το ρίσκο της σταθερότητας κι αν έχει πολιτικό κόστος, ας έχει».

Μάλιστα, τόνισε ότι «αν οδηγήσουμε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, με τη βόμβα της απλής αναλογικής και έναν Ερντογάν απρόβλεπτο, δεν πιστεύω ότι είναι πράξη εθνικά ωφέλιμη. Κι αν αυτό έχει πολιτικό κόστος, ας είναι έτσι».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει τους πιο αδύναμους 

Ηλιόπουλος: Ο βασικός παράγοντας αστάθειας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μπόρις Τζόνσον: Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας,tsipras