Τουρκική επίθεση στον Νίκο Δένδια με «φόντο» την Αγιά Σοφιά – Τον κατηγορεί για «επεκτατικές βλέψεις»

Λίγες μόνο ώρες μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του πρόεδρου Ερντογάν, η Τουρκία συντηρεί την ένταση καταλογίζοντας στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών «επεκτατικές βλέψεις».

Συγκεκριμένα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας με μια σειρά από tweets επιτέθηκε στον Νίκο Δένδια με αφορμή την ανάρτησή του για την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής

Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», έγραψε την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας στο μήνυμά του στο twitter.

Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία. pic.twitter.com/3lDEr8Z3yI

Nikos Dendias (@NikosDendias) May 29, 2022«Ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις…»

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, με σειρά αναρτήσεων απάντησε επιθετικά στον Έλληνα υπουργό κατηγορώντας τον για επεκτατικές βλέψεις…

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Ιστανμπούλ, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη.

1⃣ 569 yıl önce fethedilen İstanbul’a Roma İmparatorluğu’nun veya Bizans’ın hayalini kurarak bakmak kuruntudan ibarettir. 1000 yıl öncesine özlem duyanlar kimin yayılmacı, kimin barışa engel olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) May 29, 2022

Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453.

2⃣ Yüzyıllar boyunca cami olarak kullanılan Ayasofya 1453’ten bu yana Türk milletinin koruması altındadır.

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) May 29, 2022

Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους.

3⃣ Ayasofya için güya üzülenlerin, 1500’lü yıllardan kalan ve her biri kültürel birer miras olan Yunanistan’daki camilerin yıkılarak yerine sinema ve sergi salonu, konaklama yeri, depo yapılmasına karşı çıkmaması da iki yüzlülükle bile açıklanamayacak kadar vahim bir durumdur.

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) May 29, 2022

Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη.

4⃣ Müslümana ölünce mezar yeri bile vermeyen Yunanistan yönetimi, kendi halkını ham hayallerle kandırıp, kendi çıkmaz gerçeklerini örtmeye çalışmaktadır. Güneş balçıkla sıvanmaz.

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) May 29, 2022

Τιμούμε τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ το Προθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με έλεος, ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

5⃣ 569 yıl önce İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kahraman ordusunu rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) May 29, 2022

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν ως Μωάμεθ ο Πορθητής και οι ανησυχίες της Τουρκίας (Video)

Σύνοδος Κορυφής: Τις τουρκικές προκλήσεις θα θέσει ο πρωθυπουργός – Δεν αναμένεται λύση για τα θέματα της ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα κυριαρχίας Τσίπρα στο εσωτερικό του κόμματος – Τα 4 χτυπήματα κατά των «προεδρικών»

Keywords
Τυχαία Θέματα