Το μεγάλο «μυστικό» του Τσίπρα και η μάχη των μαχών για τους μικρούς

Τελευταίος γύρος με γκάλοπ αυτή την εβδομάδα και επίσης ο… τελευταίος-επιτέλους-για τις εκλογές την Κυριακή.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο εάν η Βουλή είναι θα οκτακομματική ή… πεντακομματική.

Μπορεί να έχουμε και έκπληξη και να μπούν πέντε κόμματα στη Βουλή αν η μάχη των μαχών για τους μικρούς, τους αφήσει

τελικά όλους εκτός, με ενα 2%-2,5% τον καθένα.

Ο Μητσοτάκης φαίνεται να κερδίζει άνετη αυτοδυναμία που σημαίνει ότι βάζει κάτω τα κιτάπια για το τι είδους υπουργικό συμβούλιο θα κάνει.

Μέχρι στιγμής -από ότι μαθαίνει κανείς, από γύρω -γύρω του, δηλαδή – η μόνη(;) που φαίνεται να μένει στο πόστο της είναι η Μενδώνη. Και αυτό χλωμό το βλέπω.

Για τον Νίκο Δένδια τα πονταρίσματα στη ρουλέτα συνεχίζονται, με τους περισσότερους να ποντάρουν στη μπίλια που γράφει, «μετακίνηση σε άλλη θέση».

Άλλαξε στυλ ο Αλέξης Τσίπρας σ’ αυτή τη φάση και επικοινωνιακά είναι πιο στοχευμένος, αλλά κάποια πράγματα τα ίδια μένουν: Οι φανατισμοί, οι εμπάθειες και οι αλλοπρόσαλλες απόψεις από ορισμένα στελέχη και η αδυναμία στο να καθορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική ατζέντα.

Να, για παράδειγμα, ενώ ο Τσίπρας είχε ένα σοβαρό στοιχείο – από τη μετεκλογική ενημέρωση της ΕΥΠ που του έστειλε ο Μητσοτάκης – ότι δηλαδή υποψήφιος της ΝΔ στη Κομοτηνή ήταν σε ευθεία γραμμή με την Άγκυρα, περίμεναν να περάσουν δέκα μέρες να λουστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι λούστηκε για τους δυο δικούς του υποψήφιους βουλευτές και να το πει ο Τσίπρας μόλις χθες στη διακαναλική!

Γιατί δεν το κρατούσε μυστικό για… μετά τις εκλογές;

Κατά τ’άλλα, το τι θα κάνει ο Τσίπρας, μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι ένα μεγάλο μυστικό και εξαρτάται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό από το ψυχολογικό όριο του 20%. Άλλο 20 συν και άλλο 20 μείον.

Δυστυχώς αυτή είναι αλήθεια.

Διαβάστε επίσης

Η τραγωδία στην Πύλο, που θυμίζει Λαμπεντούζα, και η επίθεση στην Σακελλαροπούλου

Σήμερα σιωπή

Τα βέλη της ΝΔ, ο Πιερρακάκης στο Υγείας και ο Τσίπρας που «αποχαιρετά την Αλεξάνδρεια»

Keywords
Τυχαία Θέματα