Ανδρουλάκης: «Το παιχνίδι του λαϊκισμού με γραβάτα παίζει ο Μητσοτάκης»

Επικριτικά στάθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη νέα προεκλογική υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αποτελεί προσωπικό του στοίχημα η δημόσια υγεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέστη το βράδυ της Κυριακής στα εγκαίνια του Τ.Ο. Αρκαλοχωρίου από όπου σχολίασε την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Υγεία κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου. «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει πολλά για την υγεία. Γιατί δεν τα έκανε

ήδη; Γιατί καταρρέει το Εθνικό Σύστημα Υγείας; Γιατί χιλιάδες χειρουργεία είναι σε αναμονή; Γιατί υπάρχουν κενές θέσεις σε πάρα πολλές ειδικότητες; Γιατί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη;» διερωτήθηκε.

Για τις ανακοινώσεις του προέδρου της ΝΔ σχετικά με την αύξηση των μισθών, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Περιφρονεί τον ελληνικό λαό. Υποσχέθηκε ότι θα αυξήσει 25% τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, αλλά στο μεσοπρόθεσμο, που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν τις εκλογές του Μαΐου, κάνει λόγο για αύξηση μόλις 13%. Τελικά πού λέει την αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης; Στον ελληνικό λαό ή στις Βρυξέλλες; Πιθανόν επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν δεσμεύσεις, εκεί λέει την αλήθεια και εντός Ελλάδας παίζει ξανά το παιχνίδι του λαϊκισμού με γραβάτα».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε την αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα για τη Θράκη, επισημαίνοντας: «Πρέπει να απαντήσουν, διότι σήμερα μπήκαν κάποια θέματα στον δημόσιο διάλογο, γύρω από την ενημέρωση, που τους δόθηκε από την ΕΥΠ. Ας αφήσουν τα υπονοούμενα και οι δυο μια εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές και να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό τι ακριβώς έχει συμβεί» ενώ επέκρινε τη στάση της Ντόρας Μπακογιάννη καθώς και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ντροπή η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Σκέρτσος να υιοθετούν τον λόγο της δεξιάς του 1950 και του 1960 απέναντι στους πολίτες της Ροδόπης. Αλλά και από την άλλη, πρέπει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν δημόσια δήλωση ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης, όπως πρέπει να τη σέβεται κάθε Έλληνας βουλευτής, χριστιανός ή μουσουλμάνος. Αυτή είναι η θέση μας και είναι θέση πατριωτική, ρεαλιστική, προοδευτική. Γιατί προτεραιότητά μας είναι να λύνουμε τα προβλήματα και όχι να τα εργαλειοποιούμε», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Καταλήγοντας, δεσμεύθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να απογοητεύσει καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα και υποσχέθηκε πως θα δώσει αγώνα απέναντι στις ανισότητες.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης θέλει να είναι ανεξέλεγκτος και ασύδοτος»

Βελόπουλος: «Αρκετά πια με την προδοσία της Θράκης»

Δημοσκόπηση Marc: Αυτοδυναμία με προβάδισμα 21 μονάδων για τη ΝΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκης, Μητσοτάκης,androulakis, mitsotakis