Το «Καλημέρα Ελλάδα» για την ανεμογεννήτριες στην Τήνο (Video)

ΕΛΛAΔΑ

 

Παρέμβαση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» για το ζήτημα των ανεμογεννητριών στην Τήνο και τον σφοδρών αντιδράσεων μετά το ξύλο σε κατοίκους από δυνάμεις των ΜΑΤ, έκανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Δελλατόλας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για περιβαλοντικό έγκλημα. Όπως είπε, οι κάτοικοι αντιδρούν γιατί οι ανεμογεννήτριες

πρόκειται να τοποθετηθούν κοντά σε παραδοσιακούς οικισμούς ιδιαίτερου κάλους, αλλοιώνοντας το τοπίο, ενώ επανέλαβε το αίτημα όλων των τοπικών φορέων να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το νησί και να σταματήσουν οι εργασίες μέχρι να καταρτιστεί χωροταξικό σχέδιο.

Τέλος, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που ως γνωστόν διατηρεί πολλά χρόνια σπίτι στο νησί, ζήτησε την παρέμβασή του για την εκτόνωση του κλίματος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 02:45:40

Στο μεταξύ, ο Δήμος Τήνου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητά την προσωρινή παύση των εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί, επικαλούμενος  καταπάτηση δημόσιας έκτασης κατά τη διάρκεια των εργασιών, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό ορθοφωτοχάρτη ο οποίος αποδικνύσει του λόγου το αληθές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη κάτοικοι που διαμαρτύρονταν ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ, ακολούθησαν προσαγωγές και τελικά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από πολύωρη και δυναμική συγκέντρωση συμπαράστασης των κατοίκων έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού.

ανεμογεννήτριεςΤήνοςΑντώνης ΔελλατόλαςπαρέμβασηΜητσοτάκηςΜΑΤκάτοικοιξύλοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα