Τήνος: Ολονύχτια συγκέντρωση κατοίκων έξω από το Α.Τ. - Αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες εν μεσώ πανηγυρισμών (Photos/Videos)

ΕΛΛAΔΑ

 

Δυναμική ήταν η απάντηση των κατοίκων της Τήνου στην αστυνομική βία. Μετά τον ξυλοδαρμό κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και την προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, εκατοντάδες έσπευσαν σε συγκέντρωση συμπαράστασης.

Μεταξύ άλλων μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Αλαβάνος και στελέχη από όλες τις δημοτικές παρατάξεις που ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων

και την αποχώρηση των ΜΑΤ από το νησί.
Η κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας για τις σκηνές βίας ήταν μεγάλη και η κατάσταση εκτονώθηκε όταν τελικά οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι για πολλές ώρες.

 

 

Ασφαλιστικά μέτρα από τον Δήμο Τήνου

Ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητά την προσωρινή παύση των εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί, κατέθεσε ο Δήμος Τήνου.

Τα μέτρα στρέφονται κατά της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.» που διαχειριζεται το έργο άλλα και κατά του ντόπιου επιχειρηματία και της εταιρείας του «ΒΙΔΑΛΗΣ ΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Ε.», ο οποίος προμηθεύει με τσιμέντο την εταιρία, παρά την γενικευμένη κατακραυγή στο νησί.

Σε αυτή, ο Δήμος επικαλείται καταπάτηση δημόσιας έκτασης κατά τη διάρκεια των εργασιών, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό ορθοφωτοχάρτη ο οποίος αποδικνύσει του λόγου το αληθές.

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθούν οι αστυνομικοί και να ζητήσει συγγνώμη η κυβέρνηση

''Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις από την Τήνο και να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους για τις πρωτοφανείς βιαιότητες που εξαπέλυσε σε βάρος τους'' ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

''Η προστασία του μοναδικού παγκοσμίως, φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της Τήνου καθώς και όλων των Κυκλάδων, θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα όχι μόνον των κατοίκων, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.

Σήμερα η Τήνος, αύριο όλες οι Κυκλάδες στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ένα ολόκληρο νησί, μία ολόκληρη τοπική κοινωνία δέχτηκε μία πρωτοφανή αστυνομική βιαιότητα'' ανέφερε

ΤήνοςανεμογενήτριεςαστυνομίαξύλοσυγκέντρωσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα