Το καφενείο, οι συνταξιούχοι και οι Αντουανέτες

Αρκετά κακή εντύπωση έκανε μια αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στα… καφενεία.

Είπε ο Γιάννης Οικονόμου την Τρίτη αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα: «Επέλεξε ένα καφενείο για να τάξει στους συνταξιούχους και πάλι λαγούς με πετραχήλια». Δηλαδή, για να καταλάβουμε, τι κακό έχουν τα καφενεία;

● Πρώτον, τα καφενεία είναι τα σημεία αναφοράς των ανθρώπων στις γειτονιές. Εκεί μαζεύονται για να κάνουν παρέες, να χαρούν, να λυπηθούν και να… κράξουν.

● Δεύτερον, αυτός είναι

ένας κατ’ εξοχήν χώρος συνάθροισης των συνταξιούχων, οι οποίοι εσχάτως, εκτός από τα συνήθη βάρη των χαμηλών εισοδημάτων τους, έχουν να αντιμετωπίσουν το εξαιρετικά άδειο «Καλάθι του Νοικοκυριού» τους.

● Τρίτον, εκτός από τον Τσίπρα, ο ίδιος ο Μητσοτάκης καθόλου δεν χαλιέται να πηγαίνει σε καφενεία και να δέχεται τα κεράσματα των ανθρώπων.

Συνεπώς εμείς μπορεί να καταλαβαίνουμε την προσπάθεια του εκπροσώπου ν’ αντιπαραβάλει τη «λουσάτη» συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, με το καφενείο που επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά η απόπειρά του είναι εξαιρετικά ατυχής.

Όχι μόνο πρόδωσε το σύνδρομο της Αντουανέτας, το οποίο χαρακτηρίζει πολλούς στη Ν.Δ., αλλά δεν έλαβε καν υπ’ όψιν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των συνταξιούχων: Oι περισσότεροι χρησιμοποιούν… μαγκούρες και τα παίρνουν άσχημα με όσους τους υποτιμούν.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης κατά… φιλελεύθερων γνωμηγητόρων

Καθαρό το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στους νέους

Κόψτε την πλάκα με τον Ράμμο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντουανέτες,antouanetes