Το Facebook ειδοποιεί 1 εκατομμύριο χρήστες για κλεμμένους κωδικούς

Η Meta Platforms δήλωσε ότι πρόκειται να ειδοποιήσει περίπου 1 εκατομμύριο χρήστες του Facebook ότι οι κωδικοί εσόδου στους λογαριασμούς τους ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί λόγω ζητημάτων ασφαλείας σε εφαρμογές που έχουν κατέβει τόσο από κινητά με λογισμικό iOS όσο και αυτά με λογισμικό Android.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εντόπισε

περισσότερες από 400 κακόβουλες εφαρμογές Android και iOS φέτος που στοχεύουν χρήστες του Διαδικτύου προκειμένου να κλέψουν τα στοιχεία σύνδεσής τους. Η Meta είπε ότι ενημέρωσε τόσο την Apple όσο και την Google για το ζήτημα, προκειμένου να διευκολυνθεί η αφαίρεση των εφαρμογών.

Οι εφαρμογές λειτουργούσαν μεταμφιεσμένοι σε επεξεργαστές φωτογραφιών, παιχνίδια για κινητά ή εφαρμογές υγείας, ανέφερε το Facebook.

Meta Security team has identified over 400 malicious #Android and #IOS apps that have stolen user's #Facebook login credentials.

Beware of the kind of applications you install on your phone

— CBO (@classicbraone) October 7, 2022

Η Apple είπε ότι 45 από τις 400 προβληματικές εφαρμογές βρίσκονταν στο App Store της κι έχουν αφαιρεθεί. Η Google αφαίρεσε όλες τις εν λόγω κακόβουλες εφαρμογές, είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου γνωρίζουν πόσο δημοφιλείς είναι αυτοί οι τύποι εφαρμογών και χρησιμοποιούν παρόμοια θέματα για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους και να κλέψουν τους λογαριασμούς και τις πληροφορίες τους», δήλωσε ο David Agranovich, διευθυντής διακοπής παγκόσμιων απειλών στη Meta. «Αν μια εφαρμογή υπόσχεται κάτι πολύ καλό για να είναι αληθινό, όπως ακυκλοφόρητες λειτουργίες για άλλη πλατφόρμα ή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, το πιθανότερο είναι ότι έχει άλλα κίνητρα».

We identified more than 400 malicious mobile apps this year that target people across the internet to steal their @facebook login information.

Learn more about how to stay safe and what to do if you’re affected: https://t.co/08ieklBAQ5 pic.twitter.com/gTDPRVGgjA

— Meta Newsroom (@MetaNewsroom) October 7, 2022

Η Meta είπε ότι πρόκειται να δώσει συμβουλές στα πιθανά θύματα σχετικά με το πώς μπορούν να αποφύγουν τον «εκ νέου παραβίαση» μαθαίνοντας πώς να εντοπίζουν καλύτερα προβληματικές εφαρμογές που κλέβουν κωδικούς, είτε για το Facebook είτε για άλλους λογαριασμούς. 

Η κακόβουλη δραστηριότητα σημειώθηκε στα συστήματα Meta, είπε ο Agranovich, προσθέτοντας ότι δεν είχαν παραβιαστεί απαραίτητα οι κωδικοί πρόσβασής και στο 1 εκατομμύριο άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Λάδι στη φωτιά με νέο θάνατο 16χρονης – Αυτοκτόνησε λένε οι Αρχές (Videos)

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ζελένσκι για «προληπτικά χτυπήματα» από το ΝΑΤΟ στη Ρωσία – Τι διευκρινίζει το γραφείο του (Video)

Ένταση μεταξύ Μελόνι και Γαλλίδας υπουργού: «Τα λόγια της μοιάζουν με ανάμειξη σε υποθέσεις κυρίαρχης χώρας»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Facebook,