Τηλεθέαση μεταξύ Κρήτης και Λακωνίας- Διατηρήθηκε στην κορυφή ο «Σασμός»


Το θέμα δεν είναι ότι τις περισσότερες προτιμήσεις χθες συγκέντρωσε ο «Σασμός». Άλλωστε έγινε της κακομοίρας. Δεν είναι και λίγο να πετάνε χειροβομβίδα στο σπίτι του Αστέρη και να τραυματίζεται κι όλας.

Το θέμα είναι ότι, με συγκριτική παρατήρηση δεδομένων της Nielsen, μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης, ό,τι- λίγο- απώλεσε ο «Σασμός», από τη μια μέρα στην άλλη, το κέρδισε η «Γη της ελιάς».

Εδώ έπαιξε ρόλο και η τρίωρη διάρκεια της σειράς του Mega. Η οποία από ένα σημείο

κι ύστερα είχε απέναντι της την πρεμιέρα της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» με θέμα από την Κρήτη- αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη, στο πλαίσιο του οποίου μίλησαν τ’ αδέλφια του, η γυναίκα και η κόρη του.


Ευκαιρίας δοθείσης η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν το έβδομο καλύτερο πρόγραμμα της Πέμπτης καθώς συγκέντρωσε την προσοχή 484.000 τηλεθεατών.
Το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» ήταν η τρίτη δυνατή επιλογή της ημέρας και στην αμέσως επόμενη θέση το «αντίπαλο δέος» του, η αστυνομικοκοινωνική περιπέτεια «Ο παράδεισος των κυριών».


Στη ζώνη των 20.00 υπάρχουν κι άλλα προγράμματα, όπως για παράδειγμα κεντρικά δελτία ειδήσεων (Σκάι, Star). Φαίνεται ότι η ψυχαγωγία υπερτερεί της ενημέρωσης. Άλλωστε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Μακεδονίας, μόλις δύο στους δέκα Έλληνες εμπιστεύονται την τηλεοπτική ενημέρωση.


Έχει ενδιαφέρον η κόντρα ανάμεσα στο τηλεπαιχνίδι και την καθημερινή σειρά, όπως επίσης ότι τρία δελτία ειδήσεων εμφανίστηκαν στην δεκάδα με τα «καλύτερα» της ημέρας, δεδομένου του κατακερματισμού του κοινού σε πολλά, διαφορετικά ειδησεογραφικά προγράμματα και με διαφορετικές ώρες προβολής τα περισσότερα.

Διαβάστε επίσης:

To Mega από αύριο βγάζει «Ρίζες» – Ταξίδι ισορροπίας στη σύγχρονη πραγματικότητα

Τηλεθέαση Ρίο- Αντίρριο

Πεντοζάλη στο Τουίτερ από τη συμμετοχή του Γεροντιδάκη στη σειρά «Σασμός»

Keywords
Τυχαία Θέματα