Τηλεθέαση: «Βουτιά» για τον ΣΚΑΪ την Πέμπτη – Είχε… ρεπό το «Survivor All Star»

Η μοιρασιά στην πίτα τηλεθέασης της χθεσινής ημέρας, 12 του μήνα, έχει ενδιαφέρον. Από πολλές απόψεις.

Ήταν η πρώτη ημέρα κατά την οποία το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ δεν είχε επεισόδιο του «Survivor All Star» για σχεδόν ένα τετράωρο. Δηλαδή σε όλο το prime time του.

Είναι η αιτία για την οποία το κομμάτι του σταθμού συρρικνώθηκε δραματικά. Από το προχθεσινό 17,3% μερίδιο, χθες πήγε στο 10%.

Οι «αντίπαλοι» εν τω μεταξύ βελτίωσαν, σχεδόν όλοι και  από λίγο, τα μεγέθη των δικών τους μεριδίων, ιδίως οι σταθμοί Mega,

ΑΝΤ1, Star, Open. Έξι από τις 7,3% ποσοστιαίες μονάδες που απώλεσε ο Σκάι, επιμερίστηκαν  στα άλλα κανάλια (πλην ΕΡΤ3) με βάση συγκριτική παρατήρηση δεδομένων της Nielsen μεταξύ των δύο προηγούμενων ημερών.

Μερίδα τηλεθεατών σε ποσοστό 1,3% κατευθύνθηκε σε άλλες τηλεοπτικές επιλογές.

Ενδιαφέρον επίσης έχει ότι, αν και τα άλλα κανάλια στην πλειονότητα τους έχουν προτάσεις σε επανάληψη- ως είθισται- την περίοδο των εορτών και ως τα μέσα κάθε Ιανουαρίου, εμφάνισαν ανοδικές τάσεις στις δυναμικές τους. Αυτό σχετίζεται και με το «χτίσιμο τηλεθέασης» μέσα από προγραμματικές προτάσεις, αν και σε επανάληψη, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί την λεγόμενη «συνήθεια τηλεθέασης», κατά τους ειδήμονες της τηλεοπτικής αγοράς, που είναι και το ζητούμενο.

Κατά τα λοιπά Alpha και Mega είχαν κομμάτια από την πίτα τηλεθέασης της ημέρας με ακριβώς ίδιο μέγεθος. Το ίδιο συνέβη μεταξύ ΑΝΤ1 και Star που είχαν μερίδια μικρότερου μεν μεγέθους από εκείνα των Mega και Alpha, αλλά με τις ίδιες διαστάσεις. Πέμπτος κατετάγη ο ΣΚΑΪ , ενώ το Open «προσπέρασε» την ΕΡΤ1 και το Μακεδονία TV διατηρήθηκε πάνω από τα ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3.

Το ΠΣΚ έχει σε γενικές γραμμές διαφορετικά χαρακτηριστικά, καθώς διαφοροποιείται η στάση μερίδας τηλεθεατών απέναντι στην τηλεόραση. Και από Δευτέρα αρχίζει ο «πόλεμος» για την τηλεθέαση με την επιστροφή όλων των γνωστών παραγωγών μυθοπλασίας την έναρξη νέων και επίσης την πρεμιέρα του «MasterChef» στο Star το οποίο θα κάνει «μπρα ντε φερ» κάποιες ημέρες της εβδομάδας με το «Survivor All Star», ως ριάλιτι κι αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Η πλατφόρμα Sportal.gr εισήλθε στον στίβο της ψηφιακής αθλητικής ενημέρωσης

Πορτοσάλτε κατά κυβέρνησης για πανεπιστημιακή αστυνομία: Αν ήταν να αλλάξει σωβρακάκια, δεν χρειάζεται να το κάνει (Video)

Παγιδευμένοι – Spoiler: Νέο κεφάλαιο στη ζωή των ηρώων – Η Άννα και βασική ύποπτη για φόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα