UFO ή παιχνίδια κατασκόπων; Εκατοντάδες περιπτώσεις που μελετούν οι αμερικανικές υπηρεσίες (Video)

Οι αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες εξετάζουν 510 εκθέσεις που αναφέρονται σε UFO, αριθμός υπερτριπλάσιος σε σχέση με το 2021.

Παρόλο που αρκετές περιπτώσεις αποδίδονται σε πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή σε αερόστατα, υπάρχουν εκατοντάδες ανεξήγητες εμφανίσεις ιπτάμενων αντικειμένων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για το 2022 η Διεύθυνση Εθνικών Πληροφοριών (DNI).

Η έκθεση αυτή αναφέρεται σε 247 «μη ταυτοποιημένα ανώμαλα φαινόμενα» (UAP) που καταγράφηκαν στο διάστημα μετά τον Ιούνιο

του 2021, όταν είχαν τεθεί υπό διερεύνηση συνολικά 144 αναφορές για θεάσεις υπόπτων ιπτάμενων αντικειμένων.

Άλλες 119 περιπτώσεις, που είχαν μπει στο συρτάρι κατά τα τελευταία 17 χρόνια, επανεξετάζονται σήμερα, με αποτέλεσμα να φθάνουν συνολικά στις 510 οι αναφορές που μελετώνται.

Οι περισσότερες αναφορές έχουν συνταχθεί με βάση στοιχεία από πιλότους της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ και στελέχη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Από αυτές, σχεδόν 200 είχαν εξηγήσεις «μικρής αξίας»: επρόκειτο για αερόστατα, drones ή περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται «εναέρια ακαταστασία» και περιλαμβάνουν φαινόμενα που προκαλούνται από σμήνη πουλιών, καιρικά φαινόμενα ή και πλαστικές σακούλες που παρασύρονται από τον αέρα.

Όμως υπάρχουν και πάρα πολλές περιπτώσεις για τις οποίες δεν μπορεί να δοθεί εξήγηση, σύμφωνα με την αδιαβάθμιστη εκδοχή της έκθεσης της υπηρεσίας DNI, που παραδόθηκε στο κογκρέσο.

Σε αυτές τις αναφορές εστιάζουν την προσοχή τους το Πεντάγωνο, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και η NASA, που ανησυχούν κυρίως όχι για διαστημόπλοια εξωγήινων, αλλά για κατασκοπευτικούς μηχανισμούς που έχουν αναπτύξει αντίπαλες χώρες.

«Τα UAP εξακολουθούν να συνιστούν απειλή για την ασφάλεια των πτήσεων», επισημαίνεται στην έκθεση, στην οποία προστίθεται: «Κάποια από αυτά τα μη χαρακτηρισμένα UAP έχουν επιδείξει ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πτήσεως ή επιχειρησιακές δυνατότητες και χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση».

Η έκθεση συντάχθηκε ύστερα από πιέσεις χρόνων από το Kογκρέσο για να δώσουν στοιχεία ο στρατός και η αντικατασκοπεία για τα φαινόμενα που μέχρι τώρα αποκαλούνταν UFO.

Ο αμερικανικός στρατός ανησυχεί ότι κάποια ιπτάμενα αντικείμενα άγνωστης προέλευσης που εντοπίστηκαν από πιλότους κατά το παρελθόν μπορεί να αντιπροσώπευαν τεχνολογίες που έχουν αναπτύξει στρατηγικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ, οι οποίες είναι άγνωστες στους Αμερικανούς επιστήμονες.

Το 2020 το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που τράβηξαν πιλότοι του ναυτικού, στο οποίο καταγράφονται ιπτάμενα αντικείμενα που κινούνται με απίστευτη ταχύτητα, κάνουν ελιγμούς και εξαφανίζονται μυστηριωδώς. «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες για εισβολές στον δικό μας εναέριο χώρο, στην χερσαία επικράτεια ή στην θάλασσα και εξετάζουμε κάθε μία από αυτές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πατ Ράιντερ.

Διαβάστε επίσης:

Εργαζόμενη από το σπίτι αναγκάστηκε να επιστρέψει μισθούς – Την παρακολουθούσε λογισμικό που έδειξε ότι «έκλεβε» ώρες

Ουγγαρία: Νεκρός αστυνομικός μετά από επίθεση με μαχαίρι – Τραυματίστηκαν άλλοι δύο

Κυπριακές εκλογές: Προβάδισμα Χριστοδουλίδη σε νέα δημοσκόπηση – Τα σενάρια για τον δεύτερο γύρο

Keywords
Τυχαία Θέματα