Τηλεθέαση: Τρέλανε τα «μηχανάκια» στις ΗΠΑ ο τελικός του Μουντιάλ – Το ρεκόρ στην Ελλάδα

Καλό το μπέιζμπολ, καλό το αμερικανικό ποδόσφαιρο και το NBA αλλά σαν το Μουντιάλ δεν έχει, όπως φαίνεται, στις ΗΠΑ.

Ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα 25,7 εκατ. τηλεθεατών στις ΗΠΑ. Από αυτά, τη θριλερική αναμέτρηση ανάμεσα σε Αργεντική και Γαλλία παρακολούθησαν 16,7 εκατ.

τηλεθεατές στο δίκτυο Fox και άλλα 9 εκατ. τηλεθεατές την είδαν από το ισπανόφωνο Telemundo.

Ο τελικός του Μουντιάλ ξεπέρασε σε τηλεθέαση το ματς ΗΠΑ-Αγγλίας που είχαν δει 15,4 εκατ. τηλεθεατές.

Η μητρική ΝBCUniversal εξάλλου αναφέρει ότι το ένα τρίτο των 9 εκατ τηλεθεατών του τελικού στο Telemundo προήλθε από την τηλεθέαση που καταγράφηκε στην συνδρομητική πλατφόρμα ροης Peacock καθιστώντας τον τελικό ποδοσφαιρικό αγώνα το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στις ΗΠΑ, ανεξαρτήτως γλώσσας.

Τα 25,7 εκατ. τηλεθεατές έφεραν τον συγκλονιστικό τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ στη δεύτερη θέση των προγραμμάτων με τις υψηλότερες τηλεθεάσεις όλων των εποχών στις ΗΠΑ.

Το ρεκόρ κατέχει ο τελικός αγώνας του Μουντιάλ γυναικών 2015 που είχε συγκεντρώσει 26,7 εκατ. τηλεθεατές από τα οποία 25,4 εκατ. τον είδαν στο δίκτυο Fox και 1,3 εκατ. τηλεθεατές στο Telemundo.

Το ρεκόρ στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο τελικός του Μουντιάλ αποτέλεσε πόλο έλξης 2.561.000 τηλεθεατών (25,4% τηλεθέαση) και είναι η δεύτερη υψηλότερη επίδοση των τελευταίων 18 χρόνων.

Το ρεκόρ τηλεθέασης τουλάχιστον σε επίπεδο ανάλογης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον ανεπανάληπτο τελικό του Euro 2004. Στις 7 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς την αναμέτρηση ανάμεσα σε Πορτογαλία-Ελλάδα είχαν παρακολουθήσει 3.044.000 ζευγάρια μάτια (32,9% τηλεθέαση). Καθόλη τη διάρκεια της ιστορικής αναμέτρησης οκτώ στους δέκα, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μπροστά στις τηλεοράσεις τους, ήταν συντονισμένοι στην ΕΡΤ1 και είδαν την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να κατακτά το τρόπαιο, σύμφωνα με τη Nielsen.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός – Ανατροπή: Ποιο πρόσωπο γνωρίζει τα πάντα για τον φόνο του Στεφανή (Video)

Μαύρο Ρόδο – Spoiler: Ο Θέμης αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα (Video)

«Μάχες» τηλεθέασης δια τέσσερα

Keywords
Τυχαία Θέματα