Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απολύσεις στην «Μαλαματίνα» (Video)

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της «Μαλαματίνα», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (3/10) οι εργαζόμενοι στην οινοποιία, στο πλαίσιο της 24ως απεργίας που κήρυξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και αρκετές εβδομάδες διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την ανάκληση

όλων των απολύσεων, στις οποίες έχει προχωρήσει η επιχείρηση.

Την ίδια στιγμή εισαγγελική έρευνα προκάλεσε μηνυτήρια αναφορά, την οποία υπέβαλαν απεργοί εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας «παράνομες απολύσεις εργαζομένων και μεταξύ αυτών δύο συνδικαλιστών».

Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες, η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην «Μαλαματίνα» και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Γιάννη Φραγγίδη, αλλά και του οργανωτικού γραμματέα της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών, Άρη Μερκενίδη.

Η αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με τους μηνυτές να κάνουν λόγο για «συνεχόμενη αυθαιρεσία εκ μέρους της νέας διοίκησης της επιχείρησης» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης η οποία επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης (της οινοποιίας)».

Ενεργώντας κατά το νόμο, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Διαβάστε επίσης:

Κόρινθος: Απήγαγε, βίασε και προσπάθησε να κάψει ζωντανή την πρώην σύζυγό του!

Ηλεία: Στενεύει ο κλοιός για τους δολοφόνους του επιχειρηματία – Πού στρέφονται οι έρευνες

Θεσσαλονίκη: Έκανε τον… σταυρό του πριν κλέψει το ταμείο! (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα