Τα επιτελεία Κασσελάκη – Αχτσιόγλου ψάχνουν τι συμβαίνει με την αυξημένη συμμετοχή και ποια πλευρά ευνοεί

Με εντυπωσιακά αυξημένη συμμετοχή, σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου ή της νέας προέδρου.

Τα στοιχεία κατά τις πρώτες ώρες έδειχναν ότι υπήρχε αύξηση της τάξης του 25%, καθώς παλαιά μέλη που δεν είχαν προσέλθει στον πρώτο γύρο, άσκησαν σήμερα το δικαίωμά τους.

Για παράδειγμα, από τις 27.700 ανθρώπους που ψήφισαν έως τις 10.30 π.μ., εκτιμάται ότι οι σχεδόν 5000

ήταν παλαιά μέλη που δεν είχαν πάει την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, τα παλαιά μέλη που θα συμμετέχουν σήμερα θα είναι κοντά στις 12 με 15 χιλιάδες αλλά εάν επιβεβαιωθούν οι ρυθμοί που παρατηρήθηκαν το πρωί, αυτός ο αριθμός μπορεί να κινηθεί και στις 25.000 μέλη. Όπερ σημαίνει μία σημαντική μεταβολή στο εκλογικό σώμα της προηγούμενης Κυριακής.

Ως προς τη σύνθεση όμως δεν υπάρχει ακόμα ασφαλής εικόνα. Εάν δηλαδή, πέρα από την προσέλευση παλαιών μελών, υπάρχει και αποχή από ανθρώπους που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο και θα προτιμήσουν σήμερα να μην πάνε στις κάλπες.

Το εάν ευνοεί όλη αυτή η κατάσταση τον Στέφανο Κασσελάκη ή την Έφη Αχτσιόγλου είναι το μεγάλο ερώτημα που ψάχνουν και τα ίδια τα επιτελεία τους.

Αφενός εκτιμάται ότι η κινητοποίηση του μηχανισμού Αχτσιόγλου, μπορεί να αύξησε την επιρροή της και να κάνει εφικτή την ανατροπή.

Από την άλλη όμως εκφράζεται η πεποίθηση ότι οι περισσότεροι εκ των παλαιών μελών είναι ψηφοφόροι που θεωρούνται «τσιπρικοί» – κυρίως άνθρωποι που πήγαν να ψηφίσουν στην ανάλογη εκλογική διαδικασία την άνοιξη του 2022 – κάτι που μάλλον οδηγεί στην προτίμηση προς Κασσελάκη.

Εάν είναι μοιρασμένοι, τότε δεν θα επηρεάσουν κατά πολύ το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής.

Για να προκύψει ανατροπή, πρέπει η Έφη Αχτσιόγλου να κερδίζει σε αναλογία 2 προς 1 τους νέους ψηφοφόρους.

Διαβάστε επίσης:

Τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παλιά μέλη από τύχη, ούτε από αδύναμη μνήμη

Αρνήσεις (με νόημα;) για τηλεοπτικές παρουσίες

Τους έστειλαν στο στόμα του λύκου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκη – Αχτσιόγλου,kasselaki – achtsioglou