ΣΥΡΙΖΑ: Τι δείχνουν οι πρώτες επιλογές Κασσελάκη των προσώπων που θα στελεχώσουν θέσεις-κλειδιά

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που τον στήριξαν από την αρχή ή σε δεύτερο στάδιο επέλεξαν να συνταχθούν μαζί του φαίνεται πως θα στελεχώσουν στο εξής τις θέσεις – κλειδιά στο κόμμα και στη Βουλή, και θα πλαισιώσουν το νέο πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Ως επί το πλείστον η ομάδα στελεχών στην οποία ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος θα μοιράσει ρόλους προέρχονται από την ευρύτερη «προεδρική» πτέρυγα, την ισχυρή εσωκομματική

τάση που είχε ως σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία κατακερματίστηκε αμέσως μετά την παραίτησή του και δείχνει να ανασυντάσσεται στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη. Προς το παρόν οι επιλογές προσώπων δείχνουν να επιχειρούν να κάνουν αισθητή τη νέα πλειοψηφία και την ανθρωπογεωγραφία της.

Οι «παραλυτικές ισορροπίες» που χρεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και τόσο καταδικάστηκαν το προηγούμενο διάστημα από πρόσωπα όπως ο Νίκος Παππάς και άλλοι, δεν φαίνεται να έχουν θέση εδώ προς το παρόν. Εξάλλου και η άλλη πλευρά το πιθανότερο είναι πως δεν είναι έτοιμη για συνεργασία, τηρεί στάση αναμονής.

Οι πρώτες αποφάσεις για πρόσωπα που έλαβε χθες ο νέος πρόεδρος αφορούν σε τρία πρόσωπα. Η πρώην βουλευτής Α ‘ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη, αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου, ο δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη αλλά και φίλος του Παύλου Πολάκη, Μανώλης Καπνισάκης αναλαμβάνει Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, ενώ ο πρώην βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας θα είναι ο νέος Διευθυντής της κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φαίνεται πως παραμένει ο Σωκράτης Φάμελλος, δεδομένου άλλωστε του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής και δεν αξιοποίησε τη δυνατότητα που υπήρχε ώστε να γίνει (τις παραιτήσεις επιλαχόντων και ενός εκλεγμένου από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας). Ο Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος ήδη από το βράδυ της Κυριακής συνεχάρη το νέο πρόεδρο, αναμένεται να έχει συνάντηση μαζί του σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φάμελλος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες όχι μόνο λόγω της θετικής παρουσίας του μέχρι σήμερα στη Βουλή αλλά κι επειδή θεωρείται ένα πρόσωπο πιο ενωτικό και συνθετικό και θα μπορεί να εκφράζει καλύτερα το σύνολο της ΚΟ.

Στη θέση της θεωρείται βέβαιο πως θα παραμείνει η Όλγα Γεροβασίλη, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Βουλευτές που αναμένεται να αξιοποιηθούν περαιτέρω, και συνθέτουν το πιο στενό περιβάλλον του νέου προέδρου είναι ο Νίκος Παππάς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Θάνος Μωραϊτης, ο Παύλος Πολάκης, η Ρένα Δούρου, και ο Νίκος Φαραντούρης.

Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει ούτως ή άλλως η θέση του προέδρου της ΚΟ το πιθανότερο θα συνεχίσει ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, το ίδιο και η Θεοδώρα Τζάκρη αν δεν αναλάβει τη θέση της Γραμματέα της ΚΟ. Για τον Παύλο Πολάκη οι πληροφορίες χθες ήταν θολές καθώς έκαναν λόγο για θέση – έκπληξη – μένει να ξεκαθαρίσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι χθες στην Κουμουνδούρου έδωσε το παρών και ο Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος από τις εκλογές και μετά δείχνει να ενδιαφέρεται για τη θέση του Γραμματέα του Κόμματος. Έχει προτείνει μάλιστα η εκλογή Γραμματέα να ανοίξει, να γίνεται δηλαδή από το συνέδριο, και όχι από την Κεντρική Επιτροπή όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Προς το παρόν είναι με ερωτηματικό αν στη θέση του τρίτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα διατηρηθεί ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής Α΄ Αθήνας και στενός συνεργάτης της Έφης Αχτσιόγλου για την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι την εκτιμά και προσβλέπει σε συνεργασία μαζί της.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν τα όργανα – Οι πρώτες αποχωρήσεις μελών μετά την εκλογή Κασσελάκη – Στενός συνεργάτης του Τσακαλώτου αναμέσά τους

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα του β΄ γύρου

Βορίδης για Κασσελάκη: Είναι το τέλος της Αριστεράς στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα