ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» θα ψηφίσει τελικά στο market pass λόγω της τροπολογίας για τα διυλιστήρια

Σε «παρών» μεταβάλλει την ψήφο του ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την τροπολογία για το market pass μετά την ενσωμάτωση σε αυτήν άρθρου για την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, από τα οποία η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι χρηματοδοτεί το μέτρο για τα τρόφιμα.

Έτσι ενώ είχε αποφασιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το μέτρο, καταθέτοντας παράλληλα τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ

στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, τελικώς μετατοπίζεται στο «παρών».

Την εξέλιξη σχολίασε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ακόμη και αυτή η υποτυπώδης φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων που αναμένεται να φτάσει τα 3 δισ. για το 22, θα γίνει με το χαμηλότερο προτεινόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  συντελεστή και θα καταγραφεί όχι ως φόρος αλλά ως δαπάνη.

Όπως οι δωρεές φιλανθρωπίας που κάνουν πολλοί πλούσιοι όχι από αγάπη προς τον άνθρωπο αλλά από ανάγκη να παρουσιάσουν μεγαλύτερες δαπάνες ώστε να εκπέσει η φορολογία, των χρημάτων τουλάχιστον που αναγκάζονται να δηλώνουν».

Επίσης, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η τροπολογία για τη φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια αποσκοπεί να προστατέψει τα ίδια τα υπερκέρδη» και πως ο κ. Μητσοτάκης «βαφτίζει την έκτακτη εισφορά “δαπάνη”, η οποία εκπίπτει από τη φορολογία εισοδήματος, γλιτώνοντας ουσιαστικά τις εταιρείες από ένα μέρος της φορολογικής επιβάρυνσης που θα είχαν κανονικά».

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Η ώρα της κρίσης για την προφυλάκισή της – Παρούσα την Πέμπτη στο δικαστήριο – Ποια η υπερασπιστική της γραμμή

Δημήτρης Αβραμόπουλος για «QatarGate»: Είμαι στο επίκεντρο των ερευνών γιατί ήμουν ο μόνος που πληρωνόταν (Video)

Καραγιάννης: Τεράστια η υπεραξία από το αεροδρόμιο στο Καστέλι τα επόμενα χρόνια

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Παρών,syriza, paron