ΣΥΡΙΖΑ για Βαρεμένο: Αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο σε μια απαράδεκτη πρόκληση (videos)

Θέση για το περιστατικό ανάμεσα στον Γιώργο Βαρεμένο και την Άννα Καραμανλή στον αέρα του ΣΚΑΪ πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αδειάζει» τον βουλευτή του λέγοντας ότι αντέδρασε «με απαραδεκτο τρόπο», χαρακτηρίζοντας ωστόσο και την ενέργεια της Άννας Καραμανλή «απαράδεκτη πρόκληση».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που συνέκρινε τον Γιώργο Βαρεμένο με τους Χρυσαυγίτες και έκανε λόγο

για «ακραία σεξιστική επίθεση» με άσκηση σωματικής βίας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η σημερινή ημέρα είναι βαριά φορτισμένη, καθώς αποχαιρετούμε τα παλικάρια μας, της Πολεμικής Αεροπορίας, που έφυγαν την ώρα του καθήκοντος. 

Ο κ. Βαρεμένος αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο σε μια απαράδεκτη, όμως, πρόκληση. Και ζήτησε αμέσως συγνώμη γι’ αυτό. 

Αναμένουμε πότε και η βουλευτής της ΝΔ, κα Καραμανλή, θα ζητήσει μια συγνώμη για την επιλογή της να αποκομίσει πολιτική υπεραξία, ακόμη και σε μια στιγμή εθνικού πένθους και βαθιάς θλίψης. 

Σε μια στιγμή, δηλαδή, που όλους μας ενώνει, η κα Καραμανλή προτίμησε την πολιτική καπηλεία μιας τραγωδίας. Κρίμα!».

Καραμανλή: «Ηταν καθαρά σεξιστική επίθεση»

«Δεν ήταν ό,τι καλύτερο… Ηταν μια δύσκολη στιγμή, ταράχτηκα. Ημουν σε πλήρη ταραχή και φαινόταν κι από τον τρόπο που μάζευα τα χαρτιά μου. Ηταν καθαρά σεξιστική επίθεση. Δεν ξέρω αν θα έκανε τέτοια κίνηση αν είχε άντρα δίπλα του. Εξέφρασα την άποψή μου. Περιμένω καταδίκη από τον τομέα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ» είπε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας νωρίτερα στον Alpha.

Βαρεμένος: «Δεν ήταν επιθετική κίνηση»

Από τη μεριά του ο Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στην ίδια εκπομπή υποστήριξε ότι δεν είναι σοβαρό να λέγεται ότι η Άννα Καραμανλή δέχτηκε «επίθεση».

«Το να λέει κανείς ότι αυτό είναι μία επίθεση στην κυρία Καραμανλή, δεν είναι σοβαρό. Δεν ήταν επιθετική κίνηση, το διευκρίνισα όσο πιο εμφατικά μπορούσα. Η τηλεοπτική εικόνα κάποιες φορές μπορεί να αλλοιώνει τα πάντα».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Το ότι μου κράδαινε την ημέρα της κηδείας δύο παλικαριών της Πολεμικής Αεροπορίας ένα χαρτί, non-paper της Νέας Δημοκρατίας και του κύριου Μητσοτάκη; (…). Υπονοώντας τι δηλαδή; Ότι δεν συμμεριζόμαστε τον πόνο, ότι δεν συμμεριζόμαστε την απελπιστική κατάσταση των οικογενειών; Ότι δεν έχουμε συνείδηση της απώλειας της τραγικής; Ότι είναι αυτοί πιο πατριώτες από εμάς;».

Τέλος, είπε πως «σε αυτή τη χώρα πρέπει να ασχοληθούμε κάποια στιγμή και με την ουσία, μην είναι όλα εντυπώσεις».

Το περιστατικό

Οι δύο βουλευτές είχαν το πρωί έντονη αντιπαράθεση στο πάνελ του ΣΚΑΪ, με την Άννα Καραμανλή να δείχνει στον αέρα μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα όταν εκείνος πήγε στην παράσταση της Τάνιας Τσανακλίδου.

Η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «υποκρισία» γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαμογελούσε στη φωτογραφία ενώ νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρός ο συγκυβερνήτης του Phantom Μάριος Τουρούτσικας… Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Γιώργο Βαρεμένο ο οποίος έκανε λόγο για αθλιότητες. Η Άννα Καραμανλή συνέχισε να επιδεικνύει τη φωτογραφία και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της το άρπαξε και το τσαλάκωσε…

Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν ο Γιώργος Βαρεμένος απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ για Βαρεμένο: Άσκησε σωματική βία στην Καραμανλή – Ακραία σεξιστική επίθεση, θύμισε Χρυσή Αυγή (video)

Τι ρόλο θα παίξει το 2015 στην εκλογική αναμέτρηση του 2023 – Ο ρόλος των Ευρωπαίων στην εκλογική αντιπαράθεση

Παναγιωτόπουλος: «Θα τιμούμε πάντα τη μνήμη του σμηναγού Τσιτλακίδη και του υποσμηναγού Τουρούτσικα»

Keywords
Τυχαία Θέματα