Συνάντηση Μητσοτάκη – Γκουτέρες: Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό

Τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επανέναρξη των συνομιλιών

που θα οδηγήσουν σε μια λύση στο Κυπριακό στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και για τον διορισμό νέου απεσταλμένου του Οργανισμού στην Κύπρο.

Συνάντηση πρωθυπουργού με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις

Με τις ηγεσίες των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων AJC και AIPAC συναντήθηκε νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνοισραηλινών σχέσεων, η οποία είχε συζητηθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη Λευκωσία στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμα τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια που παρείχε το Ισραήλ κατά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ελλάδα.

Επίσης αντηλλάγησαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Διάδρομο Ασίας-Μέσης Ανατολής, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα με την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα άνω του 18% για τον Κασσελάκη έναντι της Αχτσιόγλου δείχνει δημοσκόπηση της Real Poll

Χυδαία επίθεση Μπέου σε δημοσιογράφο: Την έβρισε on camera – «Τρελαίνομαι με τις τύπισσες αυτές» (Video)

Ελληνοτουρκικά: Για συμφωνίες που θα υπογραφούν σύντομα και δεν θα είναι «διακοσμητικού χαρακτήρα» μιλούν κυβερνητικές πηγές

Keywords
Τυχαία Θέματα