Τρίκαλα: Παραμένουν ακόμα χωρίς πόσιμο νερό 10 χωριά

Δέκα χωριά στα Τρίκαλα παραμένουν ακόμα χωρίς πόσιμο νερό. Πότε αναμένεται να αποκατασταθεί το πρόβλημα σύμφωνα με τη ΔΕΥΑ Τρικάλων.

Η ΔΕΥΑ Τρικάλων στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πελατών της , γνωστοποιεί πως το νερό στις 10 Τοπικές Κοινότητες που δημοσιεύθηκαν χθες, εξακολουθεί να είναι μη πόσιμο. Έχει υποχωρήσει η θολότητα που παρουσίαζε ενώ έχει περιοριστεί

και ο αριθμός των επιβλαβών μικροοργανισμών.
Σύντομα μετά τους εντατικούς καθαρισμούς και χλωριώσεις όλο το δίκτυο θα καταστεί πόσιμο, διαμηνύει η ΔΕΥΑΤ.

Παράλληλα, διευκρινίζει πως θα εξακολουθήσει να διενεργεί όλους τους εργαστηριακούς ελέγχους για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας όπως έκανε πάντα, και ευχαριστεί τους καταναλωτές της για την υπομονή τους.

Το νερό του διευρυμένου Δήμου Τρικκαίων είναι πόσιμο ΕΚΤΟΣ των Τ.Κ.:

Πρίνος
Γενέσι
Γοργογύρι
Ξυλοπάροικο
Ελληνόκαστρο
Πλάτανος
Γλίνος
Λόγγος
Αρδάνι
Μεγαλοχώρι

Οι κάτοικοι των παραπάνω Κοινοτήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό ΜΟΝΟ για τις ανάγκες υγιεινής και όχι για πόση. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη σύσταση του Υπουργείου Υγείας που στηρίζεται τις οδηγίες του ΠΟΥ, το νερό αυτό πρέπει να βράζεται τουλάχιστον 10 λεπτά

Υπενθυμίζεται πάντως ότι σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 41 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Ακόμα, ανακοινώθηκαν τρία κρούσματα λεπτοσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δύο εξ αυτών είναι στην Καρδίτσα και ένα στη Λάρισα, όπως ενημέρωσε η κ. Αγαπηδάκη.

Διαβάστε επίσης:

Candida auris: Εντοπίστηκε κρούσμα στην Κρήτη – Γυναίκα βρίσκεται στην απομόνωση στο Νοσοκομείο Χανίων

Σοκ στην Αίγινα: 14χρονος μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος – Φέρεται να αυτοκτόνησε

Τρολάρισμα Μαρουσάκη μετά το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ: «Μήπως βλέπω όνειρο; Μπα, ξύπνιος είμαι…»

Keywords
Τυχαία Θέματα