Στον αέρα το ιντερνετικό ραδιόφωνο δημοτικής μουσικής της ΕΡΤ

Εκ των κορυφαίων εκφάνσεων της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας το παραδοσιακό – δημοτικό τραγούδι από την Κυριακή του Πάσχα θα έχει τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, στην ψηφιακή εποχή, με δυνατότητα παγκόσμιας εμβέλειας, με δυνητικό ακροατήριο τον απανταχού Ελληνισμό αλλά και τους λάτρεις των ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών και μουσικών.

Το πρώτο ιντερνετικό ραδιόφωνο για τη δημοτική μουσική και το παραδοσιακό τραγούδι λάνσαρε η ΕΡΤ,

από την πλατφόρμα ERTecho, την ώρα που έμπαιναν τα κάρβουνα στη φωτιά για να γίνουν θράκα για το παραδοσιακό κοκορέτσι, το αρνί και ενώ θα προσγειώνονται στο πασχαλινό τραπέζι τα πρώτα ορεκτικά. Το – με πιλοτικό τίτλο – Dimotika θα μεταδίδει 24 ώρες το 24ωρο, μόνον παραδοσιακά τραγούδια και δημοτικές ορχηστρικές μουσικές, χωρίς επανάληψη μέσα στην ημέρα και χωρίς διακοπές.

Η δισκοθήκη του καινούργιου διαδικτυακού ραδιοσταθμού θα περιλαμβάνει και τραγούδια αλλά και συνθέσεις που έχουν ηχογραφηθεί από νέα μουσικά συγκροτήματα, ενώ έχουν γίνει και γίνονται ηχογραφήσεις κλασικών δημοτικών τραγουδιών και μουσικών με σύγχρονη ματιά μεν, χωρίς όμως υπερβολές.

Την ανεξάντλητη δισκοθήκη του ιντερνετικού ραδιοσταθμού της Ελληνικής Ραδιοφωνίας έχει επιμεληθεί, με τους ειδικούς της ΕΡΑ, ο ερευνητής – μελετητής της μουσικής παράδοσής μας Νίκος Διονυσόπουλος, ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων έχει πραγματοποιήσει συστηματικές μουσικές ερευνητικές αποστολές σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με σκοπό την καταγραφή, τη μελέτη και έκδοση του παραδοσιακού μουσικού υλικού.

Στην ιντερνετική ραδιοφωνική πλατφόρμα ERTecho της ΕΡΤ εκτός από τα ιστορικά ραδιοφωνα της ΕΡΑ λειτουργούν τα θεματικά ραδιόφωνα Zeppelin, Kosmosjazz, 2ο Laika, 3ο Maestro και προσφάτως το Ράδιο Eurovision.

Διαβάστε επίσης:

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Αυτός ήταν ο λόγος που δεν συμφώνησα με τον ΑΝΤ1»

«Harry Potter»: Το HBO Max ανακοίνωσε τη δημιουργία τηλεοπτικής σειράς με νέο καστ ηθοποιών (videos)

Πάσχα με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα