Πάσχα 2023: Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών με…άρωμα εκλογών (Videos)

Ευχές για το Πάσχα στέλνουν οι πολιτικοί αρχηγοί στους πολίτες. Δεν έλειψαν ωστόσο τα «καρφιά» της αντιπολίτευσης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα μηνύματά τους να μας θυμίζουν ότι βρισκόμαστε πολύ…κοντά στις εκλογές τις 21ης Μαΐου.

Οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες βρίκονται εκτός Αθήνας εκτός από τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

η οποία θα κάνει Πάσχα με την Προεδρική Φρουρά.

Μητσοτάκης: «Τον Γολγοθά ακολουθεί πάντα η Ανάσταση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του, έκανε αναφορά στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη.

«Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, σηματοδοτεί διαχρονικά την πορεία από τη δοκιμασία στη λύτρωση. Γίνεται έτσι ευκαιρία ατομικού και συλλογικού αναστοχασμού, αλλά και αφετηρία ελπίδας», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Φέτος η σκέψη μας, αναπόφευκτα, στρέφεται στους συγγενείς της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών. Εύχομαι από καρδιάς η Μεγαλόχαρη να τους δίνει δύναμη, διότι αυτοί σηκώνουν τον μεγαλύτερο σταυρό», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

«Όμως τον Γολγοθά ακολουθεί πάντα η Ανάσταση. Έτσι και το φετινό Πάσχα ας γίνει αφετηρία αισιοδοξίας και ελπίδας για μία καλύτερη Ελλάδα, μία πιο ισχυρή πατρίδα, με περισσότερη κοινωνική συνοχή, πρωτίστως με φροντίδα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», ήταν το γιορτινό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκης από την Τήνο.

Tσίπρας: «Να ακολουθήσουν κι άλλες Αναστάσεις»

«Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα. Με την ευχή να ακολουθήσουν κι άλλες, προσωπικές και συλλογικές. Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες όπου γης», ήταν το σύντομο μήνυμα του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα από την Κέρκυρα, όπου βίωσε το εντυπωσιακό έθιμο του σπασίματος των μπότηδων.

Ανδρουλάκης: «Πελατειακές νοοτροπίες από την κυβέρνηση τις…άγιες μέρες»

«Εύχομαι καλή Ανάσταση, υγεία και ευημερία σε όλους τους ορθόδοξους Έλληνες, σε όλο τον ελληνικό λαό. Αυτή την εποχή έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Θεωρώ απαράδεκτο τις άγιες αυτές μέρες και λίγο πριν προκηρυχθούν οι εκλογές να συναντούμε πελατειακές νοοτροπίες από την κυβέρνηση. Να διορίζονται οι διοικήσεις όλων των μουσείων της χώρας.

Είναι άλλη μία απόφαση της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που αποδεικνύει ότι προτεραιότητά τους είναι το πελατειακό κράτος και όχι η διαφάνεια και η αξιοκρατία για τις οποίες διψά ο ελληνικός λαός», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από το Ηράκλειο Κρήτης.

«Καλό Πάσχα με υγεία και δυνατό ΚΚΕ»

«Καλό Πάσχα με δύναμη και υγεία σε όλους και όλες. Καλή ανάσταση για τον ελληνικό λαό με δυνατό το ΚΚΕ, πιο δυνατό απ’ ότι μέχρι σήμερα, για να είναι πραγματικά δυνατός ο ίδιος ο λαός. Χρόνια πολλά!», ήταν το μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα από την Λαμία.

«Το Πάσχα φέρνει ελπίδα»

«Για ένα λαό που ακόμα θρηνούμε τους 57 στα Τέμπη. Για μια ανθρωπότητα που θρηνούμε καθημερινά θύματα πολέμων, φτώχειας, μισανθρωπισμού στα σύνορά μας, στις ενδοχώρες μας.

Το Πάσχα φέρνει κάθε Άνοιξη τόσο τη λύτρωση της ελπίδας όσο και την ελπίδα της λύτρωσης.

Ας ξεχάσουμε για μερικές μέρες τις εκλογές που έρχονται και -ανεξάρτητα από φιλοσοφικές, πολιτικές διαφωνίες και διαφορές μας- ας χαρούμε την παράδοσή μας που μια φορά το χρόνο, αλλά κάθε χρόνο, μας θυμίζει ότι όσο απαισιόδοξα κι αν είναι όλα εκείνα τα οποία λαμβάνουμε λανθασμένα ως δεδομένα, η ελπίδα δεν το βάζει κάτω.

Πώς το φως νικάει το σκοτάδι εκεί που δεν το περιμένουμε, εφόσον, βέβαια, το αφήσουμε, εφόσον ανάψουμε κι εμείς ένα κεράκι», ήταν το πασχαλινό μήνυμα του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη από την Αίγινα.

Διαβάστε επίσης:

«Πυρά» Μάντζου για υβριστικό σύνθημα Οικονόμου κατά του ΠΑΣΟΚ – Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την πρώτη Ανάσταση στην Τήνο παρακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Photos)

Εύα Καϊλή: Με υποτίμησαν ως γυναίκα – Αν δεν αποδείξω ότι είμαι αθώα δεν θα επιστρέψω στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα