Στο στόχαστρο του Κινήματος Αλλαγής η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υπόθεση Προτάσεβιτς

Σκληρή επίθεση στο λεγόμενο επιτελικό κράτος αλλά και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την υπόθεση Προτάσεβιτς. Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «παταγώδη αποτυχία» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και των επιλογών του, τονίζοντας πως «η διορισμένη – με προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού – Διοίκηση της ΕΥΠ αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής».

Και αυτό, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, διότι «άφησε εντελώς ανενόχλητους τους πράκτορες ξένων υπηρεσιών

στη χώρα μας, να οργανώνουν ενέργειες που έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή Ελλήνων επιβατών και εξέθεσαν διεθνώς την Ελλάδα».


Ειδικότερα, το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, πως «η μεθόδευση “κρατικής αεροπειρατείας” της Λευκορωσίας για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς είναι απόλυτα καταδικαστέα. Είναι επιβεβλημένο να προκαλέσει την άμεση και δυναμική αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εναντίον του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού καθεστώτος του Λουκασένκο. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Τονίζει, ωστόσο, πως «η υπόθεση όμως αυτή αποκαλύπτει την ανεπάρκεια της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας μας και της διορισμένης με προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Διοίκησής της. Ιδιαίτερα όταν ο Ρομάν Προτάσεβιτς είναι μέλος αποστολής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας που ήρθε στη χώρα μας για συμμετοχή σε Διεθνές Συνέδριο, και είναι γνωστό ότι απειλείται η ζωή του».


Σε αυτό το πλαίσιο το Κίνημα Αλλαγής ξιφουλκεί κατά του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζοντας πως «οι πράκτορες των ξένων υπηρεσιών έμειναν παντελώς ανενόχλητοι, έθεσαν με τις ενέργειές τους σε κίνδυνο τη ζωή Ελλήνων επιβατών και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας. Η ασφάλεια της Ελλάδας εμφανίζεται διάτρητη. Για μια ακόμη φορά οι κρατικοί μηχανισμοί “δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτε”, συνελήφθησαν κοιμώμενοι. Μια ακόμη “επιτυχία” του επιτελικού κράτους του Μαξίμου και των επιλογών του».

“Νέα κοινωνική κρίση”

Την ίδια στιγμή, η Φώφη Γεννηματά, καθώς έρχεται ολοένα και πιο κοντά η κοινοβουλευτική μάχη του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Αμαξοστάσιο του Ρέντη δήλωσε πως «στην τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, που πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το πώς θα ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα και το αδιέξοδο, η κυβέρνηση με συντηρητικές και οπισθοδρομικές πολιτικές οδηγεί τα πράγματα σε νέα κοινωνική κρίση».


«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταστρέφει, διαλύει σημαντικά δικαιώματα των εργαζομένων, κατακτήσεις δεκαετιών. Ήρθε στη συνέχεια η κυβέρνηση και καθιέρωσε το δόγμα μισή δουλειά, μισός μισθός. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται τώρα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, το οποίο στην πραγματικότητα καταργεί πολύ σημαντικά εργασιακά δικαιώματα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδήσεις σήμερα

Έφυγε ο «κύκνος του Μιλάνο», Κάρλα Φράτσι (Video)

Ρωσία: «Ελαφρύ stealth μαχητικό» ετοιμάζει η Sukhoi

Σπανούλης: Επιστρέφει στην Εθνική για το προολυμπιακό- Είπε το ναι στον Ρικ Πιτίνο

Keywords
Τυχαία Θέματα