ΚΚΕ: Διεργασίες για απεργιακό μέτωπο ώστε να μην κατατεθεί το εργασιακό

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο με κορύφωση τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με ομιλητή τον γ.γ. της Κ.Ε. Δημήτρη Κουτσούμπα.


Ο Περισσός έχει καλέσει το τελευταίο διάστημα σε «ξεσηκωμό». Μάλιστα προ ημερών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το Πολιτικό Γραφείο (18.5.2021) για το πλαίσιο των πανελλαδικών

συγκεντρώσεων ενάντια στον νόμο – «έκτρωμα». Στο πλαίσιο της προσπάθειας για κινηματική πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να αποσύρει το νομοσχέδιο υπάρχουν σε εξέλιξη διεργασίες και για μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές Ιουνίου.

Την ίδια ώρα και στις δημοσκοπήσεις φαίνεται η κυβέρνηση να μην πείθει την κοινή γνώμη για τις προθέσεις του νομοσχεδίου: σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco (για το δελτίο ειδήσεων του Open TV), το 54% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι αρνητικές για τους εργαζομένους, ενώ το 25% θεωρεί ότι αυτές είναι θετικές.


Το ΚΚΕ θεωρεί το νομοσχέδιο προαπαιτούμενο για την ένταξη της χώρας στο ταμείο ανάκαμψης, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «ευρωπαϊκό υπερμνημόνιο», ενώ για μία ακόμη φορά εκτιμά ότι επιβεβαιώνεται η ανάλυσή του πως η «καπιταλιστική ανάπτυξη» επιτυγχάνεται στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που καλούνται ξανά να κάνουν θυσίες. Την ίδια ώρα κατηγορεί Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛΛ ότι εξωραΐζουν το ταμείο ως «ουδέτερο αναπτυξιακό εργαλείο», αλλά και ότι στο πλαίσιο της διακυβέρνησής τους συνέβαλαν στη διευθέτηση του θεσμικού πλαισίου για την ελαστικοποίηση της εργασίας.


Ειδικότερα, αναφέρει η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου: «Τα νέα μέτρα είναι προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο ταμείο ανάκαμψης της Ε.Ε., την οποία χαιρέτησαν όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ. Λένε συνειδητά ψέματα όσοι αποθεώνουν το ταμείο ανάκαμψης ως “ουδέτερο αναπτυξιακό εργαλείο”, όπως η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛΛ και τα άλλα κόμματα. Οι πόροι του ταμείου θα κατευθύνονται στις μεγάλες εταιρείες της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης. Ο λαός θα πληρώνει για κάθε εκταμίευση από το ταμείο της Ε.Ε.».

Απεργία στις 3 Ιουνίου


Πέρα από τις πολιτικές συγκεντρώσεις, υπάρχει, όπως προαναφέρθηκε, και προσπάθεια στο επίπεδο των συνδικάτων, ομοσπονδιών και σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ για ευρύ απεργιακό μέτωπο με στόχο την πραγματοποίηση πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 3 Ιουνίου σαν μέσο πίεσης για την αποτροπή της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή και απώτερη επιδίωξη την οριστική απόσυρσή του.


Μέχρι στιγμής αποφάσεις για απεργία εκείνη την ημέρα έχουν λάβει, σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη», η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Αττικής, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Επιπλέον, απεργία στο Δημόσιο για τις 3 Ιουνίου έχει προκηρύξει και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα σε κοινή απεργία εκείνη τη μέρα.

Ειδήσεις σήμερα

Άνοιξε το taxis για τις φορολογικές δηλώσεις – Όλα τα έντυπα – Βήμα-βήμα η διαδικασία

Χανιά: Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία για τον θάνατο της 11χρονης – «Ήταν άγγελος», λέει η μητέρα της (video)

Θρίλερ στον Πειραιά – Βρέθηκε σκελετός που ανήκει σε χορευτή που είχε εξαφανιστεί

Keywords
Τυχαία Θέματα