Λουκουμάδες από κολοκυθάκια

Νόστιμα, τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, θα σας εμπνεύσουν με την πρώτη ματιά και θα σας κερδίσουν με το πρώτο δάγκωμα.

Είναι δανικά για ορεκτικό, για συνοδευτικό με το ουζάκι αλλά και για να εμπλουτίσουν έναν μπουφέ και σερβίρονται όλες τις ώρες.

Υλικά για περίπου 26 τεμάχια

400 γραμμάρια κολοκυθάκια
250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
225 γραμμάρια νερό σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 γραμμάρια ξηρή μαγιά
10 γραμμάρια αλάτι
Ελαιόλαδο μαζί με σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αρχικά πλύνετε και στεγνώστε καλά τα κολοκυθάκια και

τρίψτε τα στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να στραγγίσουν για 30 λεπτά.

Μπορείτε αν θέλετε να τα πατήσετε με ένα κουτάλι ή να τα στύψετε μέσα σε μια πετσέτα για να αποβάλλουν καλύτερα τα περιττά υγρά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη μαγιά και στη συνέχεια ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα ρίξτε αργά – αργά το νερό για να αποφύγετε τη δημιουργία σβόλων.

Προσθέστε όσο αλάτι επιθυμείτε (μέχρι 10 γραμμάρια προτείνουμε), το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε έντονα. Προσθέστε τα καλά στραγγισμένα κολοκυθάκια, αναμείξτε, σκεπάστε το μπολ με μια ζελατίνα και αφήστε το σε χλιαρό μέρος ή μέσα στο φούρνο σας για 3 περίπου ώρες μέχρι η ζύμη να ανέβει και να εμφανίσει μικρές φυσαλίδες.

Μόλις είναι έτοιμα, ζεστάνετε το λάδι στους 170ο C και με δύο κουταλάκια ρίξτε λουκουμάδες στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε λίγους κάθε φορά για να αποφύγετε να μειωθεί η θερμοκρασία.

Ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι περίπου 3-4 λεπτά , γυρίζοντας τους και από την άλλη μεριά για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

Όταν πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, τραβήξτε τους μια ένα τρυπητό και τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν θέλετε καρυκεύεστε με λίγο αλάτι επιπλέον και σερβίρετε!

Keywords
Τυχαία Θέματα