Στο Πολυτεχνείο η Ρουσλάνα: «Δυστυχώς, η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται» (Photos)

Την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησε και η Ουκρανή τραγουδίστρια Ρουσλάνα που βρίσκεται στην χώρα μας για να συμμετάσχει σε μία φιλανθρωπική συναυλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Beauty Saves the World».

Η Ουκρανή τραγουδίστρια άφησε ένα λουλούδι για την επέτειο της εξέγερσης, ενώ ανάρτησε και φωτογραφίες στα social media, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Στην Αθήνα κατέθεσαν λουλούδια κοντά στο μνημείο, προς τιμήν των φοιτητών του Πολυτεχνείου

που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τις δημοκρατικές αξίες.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φοιτητών σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα αυτή η ημερομηνία είναι ξεχωριστή, αφού συμπίπτει με την επέτειο των φοιτητικών διαδηλώσεων κατά της στρατιωτικής χούντας των “μαύρων συνταγματαρχών” το 1973. Φοιτητές του Πολυτεχνείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος, που οχυρώθηκε στους τοίχους του πανεπιστημίου, και τις πρώτες ώρες της 17ης Νοεμβρίου, η κυβέρνηση της χώρας διέταξε τα τανκς να επιτεθούν στο πανεπιστήμιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruslana (@ruslana.lyzhychko)

Γύρω στις 3:00 π.μ. στις 17 Νοεμβρίου, η AMX 30 έσπασε την κύρια πύλη του πανεπιστημίου. 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων… Δυστυχώς, η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται…»

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχουμε ασφαλιστικές δικλείδες για τα παιδιά» – Οι δηλώσεις του πατρός Αντωνίου λίγο πριν τις καταγγελίες (Video)

Πολυτεχνείο: Επεισόδια στην Πάτρα – «Βροχή» οι μολότοφ μετά την πορεία (Videos)

Κιβωτός του Κόσμου: Τρεις υποθέσεις ασέλγειας σε αγόρια ερευνά η ΕΛ.ΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολυτεχνείο, Ρουσλάνα, Δυστυχώς, Photos,polytechneio, rouslana, dystychos, Photos