Στην Ελλάδα για επενδύσεις ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από σήμερα και έως τις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ελλάδα και Κίνα αναμένεται να υπογράψουν σημαντικές διακρατικές συμφωνίες. Γι' αυτό άλλωστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κάνει λόγο για σηματοδότηση μιας νέας περιόδου στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας με την επίσκεψη στην Αθήνα

του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. «Σε αυτό συμβάλει η διεθνής εμβέλεια της προσωπικότητας του Προέδρου και η σύνεση, με την οποία χειρίζεται όλα τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της Κίνας. Προς την ίδια κατεύθυνση συνέβαλε και η πρόσκληση που απηύθυνε, κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Κίνα, ο Πρόεδρος Σικ Τζινπίνγκ στην Ελλάδα για την Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης, όπου εκεί εκπροσώπησε με επιτυχία την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης» σημείωσε ο Πρόεδρος.

Οπως αναφέρει ο Ant1, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Σι Τζινπίνγκ θα αφιχθεί το απόγευμα στη χώρα μας και την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 09:50 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εν συνεχεία στις 10:00 το πρωί θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στις 11:10 ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Στις 16:30 ο κ. Σικ Τζινπίνγκ , συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά / Piraeus Container Terminal). Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ολοκληρώνεται στις 19:00 με το επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 10:30 ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

επενδύσειςΚίναΕλλάδαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα