Και δεύτερη επιταγή για την Αρχιεπισκοπή από τον Jho Low

Επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα της εμπλοκής της Αρχιεπισκοπής στην έκδοση Κυπριακού διαβατηρίου στον καταζητούμενο Μαλαισιανό επιχειρηματία Τζό Λόου.

Η εφημερίδα Πολίτης, γράφει σήμερα ότι μαζί με την επιταγή των τριακόσιων χιλιάδων ευρώ, ο Λόου, εξέδωσε προς την Αρχιεπισκοπή και δεύτερη επιταγή δέκα χιλιάδων ευρώ. Και οι δύο επιταγές φέρουν ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν ο Λόου πολιτογραφήθηκε Κύπριος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την έκδοση διαβατηρίου προς τον Μαλαισιανό, αίτηση για να πολιτογραφηθεί Κύπρια - με κατεξαίρεση διαδικασία - υπέβαλε

και η φίλη του.

Ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε επειδή ο Λόου είχε χαρακτηριστεί επενδυτής ψηλού ρίσκου, και η Τράπεζα Κύπρου είχε προχωρήσει στο κλείσιμο των λογαριασμών του.

Κάτω από αυτά τα δεδομένα, όπως σημειώνεται στην εφημερίδα ο Λόου δεν εμφανίστηκε ποτέ στην Κύπρο μετά την απόκτηση του διαβατηρίου.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι, διεθνές ανθρωποκυνηγητό εξαπολύει εκ νέου η Μαλαισία προς τον εντοπισμό του διαβόητου επιχειρηματία Jho Low.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, σε συνεργασία, όλες οι αρμόδιες Αρχές της χώρας προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Σημειώνεται πως, το SigmaLive απηύθυνε την Παρασκευή, (08/11) ερώτημα προς το Γραφείο Τύπου της Interpol, με το οποίο ζητούσε ενημέρωση για τον χρόνο κατά τον οποίο δημοσιεύθηκε στις λίστες της ο Μαλαισιανός επιχειρηματίας και ανταποκρίθηκε.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα