Σοκ στις ΗΠΑ μετά το μακελειό με τους 22 νεκρούς: Παραμένει ασύλληπτος ο δράστης – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες (Videos)

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται από χθες το βράδυ η μικρή πόλη Λιούιστον, στο Μέιν των ΗΠΑ, μετά το πυρ που άνοιξε ένας 40χρονος έφεδρος του αμερικανικού στρατού και εκπαιδευτής όπλων αρχικά σε μια αίθουσα μπόουλινγκ και στη συνέχεια σε ένα εστιατόριο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.

Ο ένοπλος κατονομάστηκε ως Ρόμπερτ Καρντ, 40 χρονών και σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης το καλοκαίρι

είχε μπει σε μονάδα ψυχικής υγείας αφού απειλούσε να ανατινάξει στρατιωτική βάση. Τελικά, έλαβε εξιτήριο.

Ο ίδιος διέπραξε τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, εστιατόριο-μπαρ και εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλο ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ έχει ζητηθεί τόσο από τους κατοίκους του Λιούιστον, όσο και από άλλες τρεις γειτονικές πόλεις (Λισαβόνα, Μπόουντοϊν και Όμπερν) να μείνουν στα σπίτια τους και από τις τοπικες επιχειρήσεις να παραμείνουν κλειστές.

Επιπλέον, έχουν χαρακτηρίσει τον 40χρονο καταζητούμενο Ρόμπερτ Καρντ ως «οπλισμένο και επικίνδυνο».

Robert Card: What we know about Maine shooting person of interest

DETAILS: https://t.co/nJeUd3Hr7M https://t.co/nJeUd3Hr7M

Washington Examiner (@dcexaminer) October 26, 2023 Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες που έρχονται στο BBC από αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού. Η Ράιλι Ντιμόντ δήλωσε στο ABC News ότι βρισκόταν στην αίθουσα μπόουλινγκ Just-In-Time με την οικογένειά της την ώρα των πυροβολισμών καθώς η 11χρονη κόρη της συμμετείχε σε ένα παιδικό πρωτάθλημα όταν άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς.

Ο πατέρας της, συνταξιούχος αστυνομικός, τους πήγε σε μια γωνία για να τους προστατεύσει. «Ήμουν ξαπλωμένη πάνω στην κόρη μου», είπε η Ντιμόντ. «Η μητέρα μου ήταν ξαπλωμένη πάνω μου», πρόσθεσε. «Δεν νομίζω ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο ξανά ποτέ. Ήταν μια κοπέλα κάτω με άλλους πέντε. Όλοι πυροβολήθηκαν. Έχουν φρικάρει» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν κοντά.

Η Νιχοέλ Γουάιμαν Άρελ οδηγούσε προς το σπίτι της και πέρασε από την αίθουσα μπόουλινγκ περίπου την ώρα των πυροβολισμών. Μαζί της ήταν η μικρή της κόρη, η οποία ήταν εμφανώς φοβισμένη. Άρχισε να κλαίει και είπε: «Είναι τρομακτικός ο κόσμος που ζούμε, μαμά». Της είπα, «Το ξέρω».

Μόλις έφτασε στο σπίτι της το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κλειδώσει την πόρτα. Η Σάνα Κοξ, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Λιούιστον Όμπορν, δήλωσε στο BBC ότι και εκείνη είναι κλεισμένη στο σπίτι με τα παιδιά της. «Τα ρολά μας είναι κατεβασμένα, οι πόρτες μας είναι κλειδωμένες, τα παράθυρά μας είναι κλειδωμένα», δήλωσε.

«Έχουμε σβήσει τα περισσότερα φώτα στο εσωτερικό και διασφαλίζουμε ότι κανείς δεν φεύγει από το σπίτι», πρόσθεσε.

Μια ανήσυχη μητέρα δήλωσε στο NBC News ότι δεν έχει κανένα νέο για τον γιο της από την αστυνομία, ο οποίος βρισκόταν στο μπαρ Schemengees στο Λιούιστον την ώρα των πυροβολισμών.

Διαβάστε επίσης:

Απασφάλισε ο Ερντογάν για τη Γάζα: Η Δύση αγνοεί το διεθνές δίκαιο γιατί χύνεται αίμα μουσουλμάνων»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στρατιωτική βοήθεια τέλος» είπε η Σλοβακία στον Ζελένσκι

Ισραηλινός στρατός: Η Χαμάς εμποδίζει αμάχους να διαφύγουν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκ, ΗΠΑ, Παραμένει, – Συγκλονίζουν, Videos,sok, ipa, paramenei, – sygklonizoun, Videos