Ισραηλινός στρατός: Η Χαμάς εμποδίζει αμάχους να διαφύγουν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Ένας κάτοικος της Γάζας λέει πως άμαχοι πυροβολούνται από τη Χαμάς καθώς προσπαθούν να διαφύγουν, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ισραηλινό στρατό. Την ίδια ώρα ενώ βαθαίνει η κρίση στη Μέση Ανατολή, το δικό του μήνυμα για τις εξελίξεις έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο Ισραηλινός στρατός επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

να διαφύγουν προς νότο για λόγους ασφαλείας, αλλά πρόσθεσε πως οι παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν.

LISTEN to an IDF officer in Unit 504 encourage a resident of Gaza to evacuate southward for their safety.

Hamas continues to use the civilians of Gaza as human shields, not allowing them to evacuate. pic.twitter.com/KTu108FQPg

Israel Defense Forces (@IDF) October 26, 2023

Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Εντούτοις τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι έχουν ήδη διαφύγει προς νότο, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Ο ΟΗΕ αναφέρει πως 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Ο στρατός καλεί τον πληθυσμό εδώ και περίπου δύο εβδομάδες να μετακινηθεί προς νότο ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας ισραηλινής επίθεσης.

Σαρλ Μισέλ: «Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται πάντα και παντού»

«Όλοι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την ίδια ώρα είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι δυνατή η ανθρωπιστική πρόσβαση», τόνισε ο Σαρλ Μισέλ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και λίγο αργότερα έστειλε ένα μήνυμα σχετικά με την μεταχείριση των αμάχων.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η ΕΕ να δείξει ότι είναι «ενωμένη για την υπεράσπιση των αξιών και των αρχών μας». Παράλληλα, ο κ. Μισέλ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και επισήμανε ότι πρέπει να εξασφαλισθεί ότι υπάρχει ανθρωπιστική πρόσβαση. «Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται πάντα και παντού», ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι η στήριξη στην Ουκρανία θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί ενώ εξέφρασε την ελπίδα για αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης:

Απασφάλισε ο Ερντογάν για τη Γάζα: Η Δύση αγνοεί το διεθνές δίκαιο γιατί χύνεται αίμα μουσουλμάνων»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στρατιωτική βοήθεια τέλος» είπε η Σλοβακία στον Ζελένσκι

ΗΠΑ: Ένας 16χρονος καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλακή – Είχε πυροβολήσει 5χρονο κοριτσάκι (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραηλινός, Χαμάς, Λωρίδας, Γάζας,israilinos, chamas, loridas, gazas