Σκληρές «μάχες» για την τηλεθέαση την πασχαλινή περίοδο

«Άγριες» κόντρες για την πρωτοκαθεδρία σε επίπεδο τηλεοπτικών σταθμών κατέγραψε η Nielsen Audience Measurement κατά την πασχαλινή περίοδο.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα σημειώθηκαν σκληρά τζαρτζαρίσματα, ιδίως ανάμεσα σε Mega, Alpha και Σκάι στην διεκδίκηση για τη μερίδα του λέοντος από την πίτα τηλεθέασης.

Όλα κρίθηκαν στον «πόντο», ίσως για μερικές εκατοντάδες τηλεθεατές. Δείτε –στο διάστημα 18 εως 24 Απριλίου– στο «τσακ» κέρδισε

την εβδομάδα το Mega με μερίδιο 12,6%. Ο Alpha απέσπασε το 12,5% και ο Σκάι είχε 12,2%.

Στο περιθώριο της «μάχης» έχει ενδιαφέρον η άνοδος που σημείωσαν τα κρατικά κανάλια, ιδίως η ΕΡΤ2.

Το δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης τη Μεγάλη Εβδομάδα είδε το μερίδιο του να αυξάνεται κατά 50% και να διαμορφώνεται στο 3%. Αυτό οφείλεται κυρίως στις απευθείας μεταδώσεις με τις Ακολουθίες των Παθών.

Σταθερή ήταν η απόδοση του Alpha συγκριτικά με το επταήμερο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε γενικές γραμμές η Nielsen κατέγραψε μείωση στο συνολικό μέγεθος της πίτας τηλεθέασης και μάλλον ήταν αναμενόμενο.

Από τη μία η τροποποίηση των προγραμμάτων και η εναρμόνιση τους στο πνεύμα των ημερών, από την άλλη οι καιρικές συνθήκες και η άρση των περιοριστικών μέτρων ως προς τις κοινωνικές συναθροίσεις αλλά και οι χωρίς περιορισμούς μετακινήσεις («μέτρο» που υπήρχε πέρσι) έπαιξαν το ρόλο τους.

Φαίνεται ότι δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που τις απογευματινοβραδινές ώρες κατευθύνθηκαν στις εκκλησίες, πολλοί περισσότεροι ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν τα μεγάλα αστικά κέντρα και κατευθύνθηκαν σε άλλα μέρη επιλέγοντας εκτός σπιτιών και καταλυμάτων δραστηριότητες.

Η εβδομάδα μετά το Πάσχα είχε άλλα χαρακτηριστικά. Στο επταήμερο 25 Απριλίου έως 1 Μαΐου φαίνεται ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που έπαψαν να κάνουν «νηστεία» από την τηλεόραση. Άλλωστε και οι δημοφιλείς σειρές αλλά και τα άλλα προγράμματα του prime time επανήλθαν στις ώρες προβολής τους.

Σαν σε μεταπασχαλινή δίαιτα το Mega είδε το κομμάτι που το αναλογεί από την συνολική (εβδομαδιαία) πίτα τηλεθέασης να «μαζεύει» κι άλλο (11,7%).

Στον αντίποδα πήρε «βάρος» το κομμάτι του Σκάι, όπως επίσης και του ΑΝΤ1.

Και οι δύο σταθμοί είδαν τα μερίδια που τους αναλογούν να αυξάνονται τουλάχιστον κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. .

Αύξησε το μερίδιο του και ο Alpha, σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με Σκάι και ΑΝΤ1, ενώ εκείνο του Star διατηρήθηκε αμετάβλητο.

Στο μεταξύ ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 σε σχέση με τη Μεγάλη Εβδομάδα «είδαν» τα μεγέθη των μεριδίων τους να περιορίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Έκθεση για τα 100 χρόνια του «Βήματος»

Ο «πόλεμος» του τηλεπαιχνιδιού στην ΕΡΤ

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 5 Μαΐου

Keywords
Τυχαία Θέματα