Νέα Δημοκρατία: Πώς η αλλαγή «ευρωομάδας» από τον Γιώργο Κύρτσο δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις

Στην πολιτική ομάδα των ευρωβουλευτών του Μακρόν και των Φιλελευθέρων προσχωρεί ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Αν μη τι άλλο αυτό είναι μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τον Ευρωβουλευτή. Και αυτό γιατί από τη μία πάει σε «ευρωομάδα» που έχει αναφορά σε σημαντικά πρόσωπα όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, οι πρωθυπουργοί του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπέτελ, της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, του Βελγίου, Αλεξάντρερ ντε Κρόο και της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, καθώς και αρκετά

μέλη της Κομισιόν, από την άλλη τελειώνει κάθε σενάριο συνεργασίας με την «Ακροδεξιά» του Κυριάκου Βελόπουλου. 

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Κύρτσος – διεγράφη από τη ΝΔ όπως ο ίδιος υποστηρίζει επειδή κατήγγειλε «Ορμπανισμό» Μητσοτάκη – μπορεί να κάνει παρεμβάσεις κατά της ελληνικής κυβέρνησης μέσω της νέας του ομάδας καθώς όπως είναι γνωστό τα θέματα «ευρωπαϊκού κράτους δικαίου» είναι στην κορυφή της ατζέντας τους. 

Την είδηση για προσχώρηση του Γιώργου Κύρτσου στην ομάδα «Renew Europe», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος μιλά για «ενδιαφέρουσα εξέλιξη καθώς δεν υπήρχε ελληνική εκπροσώπηση σε αυτή την ομάδα» του Ευρωκοινοβουλίου.

Φρέσκα νέα από το @Europarl_EN: Η πολιτική ομαδα @RenewEurope που αποτελείται από την σύμπραξη Μακρόν και Φιλελεύθερων χαιρετίζει την προσχώρηση του @GiorgosKyrtsos. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη καθώς δεν υπήρχε ελληνική εκπροσώπηση σε αυτή την ομάδα. https://t.co/0yBB1SO2Ny

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) May 4, 2022

Πάντως, όπως είναι σε θέση το topontiki.gr να γνωρίζει η «μεταγραφή» Κύρτσου σχολιάστηκε στη ΝΔ με πολλούς «γαλάζιους» να μιλούν για έκπληξη.

Παπαδημούλης – Κύρτσος γνωρίζονται πολλά χρόνια λόγω της Ευρωβουλής. Έχουν μάλιστα αρκετές φορές ανταλλάξει θετικά λόγια ο ένας για τον άλλον. Στην πρόσφατη «έκθεση Παπαδημούλη» για τα 20 χρόνια της νομισματικής ένωσης που παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο τον Φεβρουάριο ο Γιώργος Κύρτσος ήταν αυτός που σχολίασε από την πλευρά του ΕΛΚ (πριν διαγραφεί).

Μήπως ο κ. Παπαδημούλης γνωρίζει κάτι παραπάνω; 

Διαβάστε επίσης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ιδρύει νέο κόμμα

Σκάνδαλο Pegasus: Σαρωτικός έλεγχος στα κινητά ευρωβουλευτών για παρακολουθήσεις

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία η δικηγόρος των αστυνομικών;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοκρατία, Πώς, Γιώργο Κύρτσο,dimokratia, pos, giorgo kyrtso