Σφοδρές αντιδράσεις διεθνώς για τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη: Νέο βίντεο της PETA δείχνει την κακοποίηση των ζώων (Video)

ΕΛΛAΔΑ

 

Την περασμένη εβδομάδα, η PETA (φιλοζωική οργάνωση «Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων) Γερμανίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τη Σαντορίνη, στο οποίο εμφανίζονται δεκάδες γαϊδούρια να μεταφέρουν τουρίστες από το λιμάνι στη χώρα του κυκλαδίτικου νησιού.

Σύμφωνα με την οργάνωση, τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης συνεχίζουν να κακοποιούνται και να χρησιμοποιούνται ως «τουριστικά ταξί» παρά την διεθνή κατακραυγή και την δημοσιότητα που είχε πάρει η έκθεση της PETA

το 2018, στην οποία αποκαλυπτόταν πως τα ζώα παραμένουν μόνιμα κάτω από τον ήλιο, ενώ υποσιτίζονται και τους προσφέρεται ελάχιστο νερό.

Παρά την αρχική αντίδραση των ελληνικών αρχών πέρσι, που επέβαλε περιορισμούς στην χρήση των γαϊδουριών, σήμερα, η PETA ζητά την καθολική απαγόρευση της εκμετάλλευσής τους για τουριστικούς λόγους.

H αυτοψία των ακτιβιστών που έγινε τον Σεπτέμβρη στη Σαντορίνη, δείχνει πως τα γαϊδουράκια εξουθενώνονται, συχνά παραπατούν και πολλές φορές δέχονται χτυπήματα με βίτσα. Από την PETA Γερμανίας, σημειώνουν μάλιστα πως τα κουρασμένα και ταλαιπωρημένα ιπποειδή θέτουν σε κίνδυνο και τους περαστικούς που ανεβαίνουν τα πέτρινα σκαλοπάτια της Σαντορίνης πεζοί.

ΣαντορίνηαντιδράσειςPETAHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα