Κορωνοϊός – Καπραβέλος κατά κυβερνητικών χειρισμών: Ότι σπέρνεις, θερίζεις (Video)

Ιδιαίτερα επικριτικός για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο μέτωπο της πανδημίας εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Καπραβέλος.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι επιχειρείται, μέσω της χαλάρωσης των μέτρων, να λήξει η πανδημία «με πολιτικούς όρους και όχι ιατρικούς».

«Όταν καλλιεργούμε την άποψη ότι ο κορωνοϊός τελείωσε είναι ότι χειρότερο» είπε μετ’ επιτάσεως μιλώντας στην

ΕΡΤ ο Νίκος Καπραβέλος κρούοντας για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο επέλασης ενός πέμπτου κύματος της πανδημίας.

«Με 25.000 κρούσματα, με 50 θανάτους δεν μπορεί να πει κανείς ότι εξαφάνισε τον ιός και την πανδημία», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι ίδιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται και στις ΗΠΑ.

«Είναι λάθος μήνυμα να περνάμε αυτό με τις μάσκες {…} Δεν έχει τελειώσει η πανδημία, δεν ξέρουμε την δυναμική της. Όλα αυτά που ακούω, που τελειώνουν την πανδημία με πολιτικούς και όχι υγειονομικούς όρους γιατί είναι κατανοητό κουράστηκε ο κόσμος, και εμείς κουραστήκαμε. Όταν σταματάς να κολυμπάς, θα πνιγείς», τόνισε.

Τέλος, ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι ευθύνες της κυβέρνησης και της Πολιτείας για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα μεγαλώνουν και από το γεγονός ότι η επιστημονική κοινότητα είχε κρούσει από πολύ νωρίς το καμπανάκι του κινδύνου.

«Την πατήσαμε όταν υποτιμήσαμε τον εχθρό, τις δυνατότητες και την δυναμική του. Την είδαμε από την πρώτη στιγμή εμείς αυτήν την δυναμική, ότι ήταν ένας θανατηφόρος ιός και επιστήσαμε την προσοχή από την πρώτη στιγμή», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης:

Φάρσαλα: Εξαφανίστηκε για να μην μπει φυλακή ο ιερέας που υπεξαίρεσε 3,8 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο

Νωρίτερα φέτος οι εξετάσεις για τα πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια – Πότε θα γίνουν

ΕΛΤΑ: Κανονικά οι υπηρεσίες και η αποστολή της αλληλογραφίας μετά την κυβερνοεπίθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα