Ρόδος: Στο Εφετείο Δωδεκανήσου η αγωγή ιδιώτη κατά του KKE

Στο Εφετείο Δωδεκανήσου αναμένεται να συζητηθεί την 11η Noεμβρίου 2022 η αγωγή ενός κατοίκου της Ρόδου κατά του KKE.

Με την αγωγή του ο ενάγων διεκδικεί την κυριότητα δια χρησικτησίας, με επίκληση δηλαδή συμπληρώσεως 15ετούς νομής και κατοχής, ενός αγρού εκτάσεως 2.245 τ.μ. στ’ Ασγούρου και δύο αυτοτελών ανεξάρτητων ισογείων μονοκατοικιών, τα οποία είχε δωρίσει στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, ο πνευματικός του πατέρας, πριν αποβιώσει.

Η πρωτόδικη απόφαση

Με απόφαση, που εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο

Ρόδου, η αγωγή απορρίφθηκε. Ο ιδιώτης άσκησε έφεση την οποία δεν προσδιόρισε.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, η εγκυρότητα της συγκεκριμένης αγωγής, που αποτελεί εξάλλου και στοιχείο της ένδικης διαφοράς μεταξύ του βαφτιστικού του, που διεκδικεί το ακίνητο από το ΚΚΕ, αμφισβητείται από το κόμμα.

Υποστηρίχθηκε συγκεκριμένα ότι η αγωγή, που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου το 2010, δεν φέρει υπογραφή του ενάγοντος ηλικιωμένου και ότι η υπογραφή που εμφανίζεται στο αντίγραφο είναι πλαστή! Τονίστηκε ακόμη ότι η συγκεκριμένη αγωγή ουδέποτε κοινοποιήθηκε στο κόμμα.

Μάρτυρας που κατέθεσε υπέρ των θέσεων του ΚΚΕ υποστήριξε ότι όταν ενημερώθηκε τοπικά το κόμμα από τη «Δημοκρατική» για την άσκηση της αγωγής, τότε ο ίδιος συνάντησε τον δωρητή ο οποίος, όπως είπε, είχε δηλώσει άγνοια για το γεγονός.

Η πλευρά του ενάγοντος αντέδρασε στους ως άνω ισχυρισμούς επισημαίνοντας, μάλιστα ότι η ένσταση πλαστότητας υποβάλλεται στο δικαστήριο με συγκεκριμένη διαδικασία, που δεν ακολουθήθηκε, ενώ επιφυλάχθηκε για την υποβολή μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Διαβάστε επίσης:

Αργυρούπολη: 15χρονος έστειλε στο νοσοκομείο συνομίληκό του – Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων

Βόλος: Έχασε τις αισθήσεις της κοπέλα με βηματοδότη – Χρειάστηκαν 20 λεπτά για να επανέλθει

Κύθηρα: Στους 8 ανήλθαν οι νεκροί από το ναυάγιο ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες – Στους 80 οι διασωθέντες (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα