Δίπλα στα σπίτια οι φλόγες στα Ίσθμια – Σε ύφεση η φωτιά στη Μακρακώμη (Photos/Video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καλαμάκι Κορινθίας και ειδικότερα δίπλα από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Επιδαύρου. Έκκληση για εκκένωση του οικισμού Κάβου Ισθμίας, δίπλα στα σπίτια οι φλόγες.

Η φωτιά ξέσπασε στις 18.15 το απόγευμα της Παρασκευής και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Στην περιοχή απειλούνται σπίτια και η Πυροσβεστική ζήτησε από τους κατοίκους να τα εκκενώσουν προληπτικά.

Σε εξέλιξη #πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καλαμάκι Κορινθίας. επιχειρούν 35 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 13 οχήματα, 3 Α/Φ ΚΑΙ 1 Ε/Π.

Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) May 28, 2021

Ειδικότερα, μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στον οικισμό Κάβο Ισθμίας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή η Π.Ε.Ο Ισθμού – Επιδαύρου έκλεισε και για τα δύο ρεύματα.

Σε ύφεση η φωτιά στη Μακρακώμη

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στη Μακρακώμη, η οποία αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση.

Η άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην φωτιά στην περιοχή της Βίτωλης, δυτικά της Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, περιόρισε την έκταση της φωτιάς, ενώ η ύφεση των ισχυρών ανέμων, έδωσε τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να περιορίσουν τις κύριες εστίες, να αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασής της, αλλά και τον πιθανό κίνδυνο σε κατοικημένες περιοχές.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (28/5) όταν τρακτέρ φορτωμένο με μπάλες ζωοτροφών στην πλατφόρμα, πήρε φωτιά χωρίς να το συνειδητοποιήσει εγκαίρως ο οδηγός του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τη διασταύρωση της Παλαιοβράχας και μέχρι 100 μέτρα πριν τη Βίτωλη να σκορπάει φλόγες στο πρανές που γρήγορα μεταδόθηκε σε ελιές και δασική έκταση.

Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα από τα διάσπαρτα μέτωπα της φωτιάς σε μία απόσταση 10 χιλιομέτρων, έχουν περιοριστεί αισθητά από τους πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα, και μένει πλέον μία συνολικότερη εκκαθάριση για μικρότερες εστίες.

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται αυτή τη στιγμή 11 οχήματα της πυροσβεστικής από την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία με 30 πυροσβέστες, όπως επίσης και δυο ομάδες πεζοπόρου, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες δυνάμεις που μεταφέρονται από γειτονικές περιοχές. Παράλληλα, ανάσα στη μάχη κατά της φωτιάς έδωσαν τα δύο αεροσκάφη και το ελικόπτερο που έφτασαν στην περιοχή και έκαναν ρίψεις νερού.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πράσινο φως» από τον EMA: Ασφαλές το εμβόλιο Pfizer για παιδιά 12 – 15 ετών

Ανοίγουν και επισήμως από τη Δευτέρα τα γυμναστήρια και τα υπαίθρια γήπεδα

Χανιά: Ερωτηματικά για τον θάνατο της 11χρονης Ιωάννας – Τι λέει ψυχίατρος (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα