Προκλητική Φ.Πιπιλή: Εκπαιδευτικοί που το πρωί κάνουν διαδηλώσεις και το απόγευμα μαθήματα μαύρα και παράνομα

Πολιτική

 

 Για εκπαιδευτικούς που το πρωί κάνουν διαδηλώσεις και το απόγευμα ιδιαίτερα  μαθήματα σε μαθητές, έκανε λόγο  η Βουλευτής  Φωτεινή Πιπιλή  κατά την ομιλία της ως Εισηγήτρια της ΝΔ επί του Σχεδίου Νόμου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Παράλληλα ασκώντας κριτική στο περιεχόμενο των σχολίων της δημόσιας διαβούλευσης, η Φ. Πιπιλή δήλωσε επιφυλακτική ως προς την ειλικρίνεια των προθέσεων των σχολιαστών: «Αφιέρωσα πολύ χρόνο» είπε «και διάβασα όλες τις παρατηρήσεις στο σύνολο των 1521 σχολίων από 845 σχολιαστές στη διαβούλευση. Πολλοί, φυσικά άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή εκπαιδευτικοί σε ιδιωτικά σχολεία, παρουσίασαν δίκην copy paste, το τονίζω αυτό, μια εικόνα εργασιακών σχέσεων τόσο φρικτή, τόσο ελεεινή που εμένα, ακόμα και αυτό, με έκανε απολύτως επιφυλακτική ως προς την ειλικρίνεια των προθέσεων των σχολιαστών. Παρουσιάστηκε, δηλαδή, μία εικόνα όπου όλοι οι επιχειρηματίες ιδιωτικής παιδείας, μα όλοι, εκμεταλλεύονται στο έπακρο όλους μα όλους τους εκπαιδευτικούς, δασκάλους, καθηγητές με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς, με μη αμειβόμενες υπερωρίες, με εκβιασμούς και λοιπά».

 Και κατέληξε: «Δεν μπορώ να δεχτώ ως Έλλην πολίτης την εικόνα όπως την παρουσίασαν στη διαβούλευση οι μετέχοντες…Ζούμε, δηλαδή, σε μια χώρα που δεν υπάρχει κανένας, όλα αυτά τα χρόνια, ελεγκτικός μηχανισμός από το Υπουργείο Απασχόλησης ή από την αστυνομία ή ακόμα και από άλλες αρχές; Δηλαδή ζούμε σε μία Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, ζούγκλα όπου, αν κάποιου, καταπατώνται τα δικαιώματα δεν έχει καμία πρόσβαση στη δικαιοσύνη; Μόνο να παρακολουθούμε τα εργατικά δικαστήρια, τις αποφάσεις που βγάζουν,  είναι 95% υπέρ των εργαζομένων».

Με πληροφορίες από alfavita.gr

Φωτεινή ΠιπιλήεκπαιδευτικοίHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα