Προειδοποίηση από το ΔΝΤ: Θα δούμε εικόνες όπως στη Σρι Λάνκα και αλλού

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προειδοποίησε ότι διαμαρτυρίες τύπου Σρι Λάνκα θα μπορούσαν να ξεσπάσουν σε άλλες χώρες εάν δεν υπάρξει η κατάλληλη κυβερνητική υποστήριξη.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να επιδοτούν το κόστος των τροφίμων και της ενέργειας για τα φτωχότερα μέλη της κοινωνίας, δήλωσε στο BBC η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

(ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Sri Lanka is in real chaos. Hungry residents are literally preying on wealthy residents and officials, burning their homes and cars. The police open fire to kill. More than 200 people have already been killed. pic.twitter.com/SBdXTsXpnE

— Wittgenstein (@backtolife_2022) May 16, 2022

Η ίδια είπε ότι η υποστήριξη πρέπει να παρέχεται «με πολύ στοχευμένο τρόπο, κατά προτίμηση με την παροχή επιδοτήσεων απευθείας στους ανθρώπους».

«Υπάρχουν δύο προτεραιότητες, η μία οι πολύ φτωχοί άνθρωποι, τα τμήματα της κοινωνίας που τώρα παλεύουν με τις υψηλές τιμές των τροφίμων και της ενέργειας. Το δεύτερο, πρόσθεσε, είναι να στηρίξουμε εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε η Γκεοργκίεβα στο BBC.

Η Γκεοργκίεβα ανησυχεί επίσης για τον αντίκτυπο που θα έχουν αυτό το υψηλότερο κόστος δανεισμού στις κυβερνήσεις που πρέπει να αποπληρώσουν τεράστια χρέη που ανέλαβαν για να ξεπεράσουν την πανδημία. Έχοντας αυτό κατά νου, είπε ότι οι κυβερνήσεις έπρεπε να είναι «πολύ προσεκτικές» σχετικά με το πόσα χρήματα ξόδεψαν και σε τι τα ξόδεψαν.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Kατέρρευσε 10ώροφο κτίριο –  Τουλάχιστον 5 νεκροί και 80 εγκλωβισμένοι στα ερείπια (Videos)

McDonald’s: Τέλος εποχής για την αλυσίδα στη Ρωσία – Εργάτες απομακρύνουν τις “Χρυσές Αψίδες”

Ευλογιά των πιθήκων: Νέα κρούσματα σε Πορτογαλία, Ισπανία – Εμφάνιση του ιού σε Σκωτία, Δανία

Keywords
Τυχαία Θέματα